18 éves a Ganxsta Zolee és a Kartel @ Barba Negra Music Club - Születésnapi interjú Zolee-val

18 éves a Ganxsta Zolee és a Kartel @ Barba Negra Music Club - Születésnapi interjú Zolee-val

Nagykorú lett a Kartel, most már végre vásárolhatn...

Nagykorú lett a Kartel, most már végre vásárolhatnak maguknak szeszt meg cigit is – ahogy Zolee fogalmazott – és hát egy ilyen jeles évfordulót illik alaposan megünnepelni, ugye. Na, e téren sem kell félteni a srácokat, tanúskodik majd erről az a bizonyos október 25-i hepaj a Barba Negrában. De lássuk, mit mesélt maga Zolee a partiról és az egyéb tervekről.

Az új klip

„A Nincs Erő c. dalunkhoz csináltunk egy B verziót, mert bár kurvajól működik a szövege lemezen meg koncerten, de a rádiók nem nagyon szeretik. Márpedig rádiókban szerepelni nem rossz dolog, úgyhogy Pierrot-val közösen csináltunk egy másik verziót, amiből nemcsak kivettük a nemkívánatos szavakat, de kapott egy plusz refrént is, amit a Pierrot fog énekelni. Nagyon izgalmas lett ettől a dal, mert lesz egy ilyen alter íze, tehát nem tipikus Kartel, de persze azért megmaradt a töke is neki. Ehhez csinálunk most egy klipet, erről fog szólni az ősz.”

Argo 2

„Na, most lesz egy másik új dalunk is, de az majd csak tavasszal, ugyanis az Árpa Attila megkeresett minket, hogy csináljunk valamit az Argo 2-höz. Ez egy igazi, zakatolós ős-gengszter rap nóta lesz, amihez szintén tervezünk klipet is. Szóval nem kell megijedni, visszatérünk az eredeti vágányra, a Nincs Erő csak egy kirándulás lesz.”

Szülinapi buli, őszi turné

„Egy teljesen friss műsorral indulunk az őszi turnéra, ami október 25-én kezdődik a Barba Negrában, ez egyben a 18. szülinapi koncertünk is lesz. Tulajdonképpen ezt egy óriási hip hop cirkusznak kell elképzelni rengeteg vendég rapperrel, a koncert előtt és után is szakadatlanul szól majd a gengszter rap. Az új műsor amúgy egy nagyon erős, első lemezes blokkal indul, előszedtünk olyan régen játszott dalokat, mint az Egyenesen a gettóból, ami ugye az első lemez címadó dala, aztán szétszedjük a régi számos mixet és csak ezek után jön majd a Döglégy for Prezident meg a Telepi Gyerekek és a többi.”

A hip hop mai helyzetéről

„Nagyon örülök, mert úgy tűnik, a hip hop megint életteret nyert, ugyanis a 2000-es évek közepétől volt egy elég komoly hullámvölgy, ami minket is meglehetősen rosszul érintett. De hál’ Istennek itt vannak ezek az új bandák - illetve hát idézőjelben újak, mert ezek is már vagy 10 évesek – Akkezdet Phiai, Hősök, stb. Aztán ott van a kedvenc rapperünk – szerintem az ország legnagyobb rappere – a Funktasztikus, ő amúgy biztos, hogy a Barba Negrábanis vendégünk lesz. Hatalmas tehetség és méltatlanul fel nem fedezett, bár az undergrounban elég jó névvel rendelkezik, de szerintem már rég a rádiókban és a nagyközönség előtt lenne a helye. Úgyhogy megpróbálunk ezen segíteni, mert ahova csak tudjuk, visszük magunkkal, csináltunk közös dalt is a legutóbbi lemezre, sőt, ő írta a zenéjét a Nincs Póz című, ős-hardcore-rap tételnek. Ebben a nótában szerepel Siska Finuccsi is, aki szintén egy fiatal tehetség Tatabányáról. Szóval, akiket most felsoroltam, ők hozták most vissza a hip hop-ot, de ide sorolhatnám például a Punnany Massifot is, bár ők már azért eltávolodtak az eredeti vonaltól. Kialakult egy nagyon erős mezőny, aminek – hál’ Isten – mi is tagjai vagyunk és ez az országos fellendülése a műfajnak nagyon jó hatással van a bandára is."