Főnök a Draftban, szintis a Depiben – Pálffy ’SODA’ Miklós

Főnök a Draftban, szintis a Depiben – Pálffy ’SODA’ Miklós

Pálffy ’SODA’ Miklós egyfelől ismeretes, mint a De...

Pálffy ’SODA’ Miklós egyfelől ismeretes, mint a Depresszió zenekar billentyűs/sampleres/vokalistája, pár hete azonban már egy bártulajdonost is tisztelhetünk személyében, tudniillik az ő nevéhez fűződik Budapest legújabb Sport Bárja, a Draft. Erről és aktuális Depi-ügyekről is faggattuk őt a napokban.

Akad jó néhány sport-centrikus italmérés a városban; miben nyújt novumot a Draft ezekhez képest?

- Ami mindenképpen kiemelendő, hogy az amerikai foci mellett az egyetemi foci bajnokságot is közvetítjük. Reméljük, sok követője lesz, hiszen bár ugyanaz a sportág, azért szabálybeli eltérések akadnak és így az egyetemi meccsek hangulata és pontátlaga is nagyban különbözik az NFL-étől. Míg egy NFL meccsen egy 40-50 összpontos meccs mozgalmasnak mondható, addig az NCAA football (egyetemi bajnokság) meccsen ez kevés, ott nem ritka a 100 összpontos meccs. Az egyetemi bajnokság meccseinek körülbelül 70-80%-át tudjuk közvetíteni és mivel még csak 3 TV-nk van, így aki egyetemi meccset akar nézni, abban a kiváltságos helyzetben találja magát, hogy megmondhatja melyik mérkőzés menjen.

Ezek szerint magad is nagy amerikai foci rajongó vagy…

- Hosszú évek óta nagy rajongója vagyok a sportágnak, ezért is gondoltam, miért ne csináljak egy helyet, ahol végre össze lehet jönni baráti társaságoknak és együtt nézni a meccseket akár hajnalban is. Volt addig is egy hely, ahol összegyűltünk és nem is volt vele baj, de ott csak heti egy meccset tudtunk nézni. Én olyan helyet akartam, ahol bármelyik mérkőzés megtekinthető. Én személyszerint az egyetemi focit is követem és ezért a Draft-ban erre is nagy hangsúlyt fektettünk.

Azért egyéb sportág kedvelői is megtalálhatják a számításukat, ha betérnek a Draftba, remélhetően…

- Mindenképpen. Ami erőnkből és TV-inkből telik, azt megmutatjuk! (nevet) Habár a fő profilja a helynek az amerikai és egyetemi futball, mi nyitottak vagyunk mindenféle sportágra. Rendszeresen járnak hozzánk európai focimeccseket nézni, sőt, volt már egy tenisz-rajongónk is.

Az októberi HammerWorld magazin mellékleteként látott napvilágot a Csak a Zene c., új anyagotok. Mit érdemes tudni a cuccról?

- A kiadványon 2 új dal és 14 koncertfelvétel hallható. A koncertfelvételeket az elmúlt évben rögzített koncertjeinkből válogattuk össze. A két új dal közül a címadó tételre – Csak a zene – forgattunk egy klipet is a Pixel Film-el. A visszajelzésekből ítélve a rajongóknak tetszettek az új dalok, úgyhogy ez nekünk is mindenképpen jó érzés és megerősítés, hogy jó úton járunk.

Gondolom, már készültök a szokásos, év végi, Pecsás koncertre; mi várható az idei bulin?

- Igen, november 23-án a PeCsában tartjuk az őszi turnézárónkat és ilyen nagyszabású bulira készülve mindig okosan kell kiválasztani, mit játszunk. Elég sok olyan dal kapott helyett a számok közt, amelyek közül van olyan, amit még én sem játszottam a zenekarral élőben pedig már több mint 4 éve játszom velük a színpadon. Szerintem ez a tény elég jól szemlélteti mennyire nyúltunk mélyre a ritka dalok előhalászásánál.