“A hosszú barátságunk titka az, hogy más az ízlésünk a srácokban” - Interjú a japán Perfume-mal

“A hosszú barátságunk titka az, hogy más az ízlésünk a srácokban” - Interjú a japán Perfume-mal

Kereken 2000-et írtunk, amikor A-chan, NOCCHi és Kashiyuka csupán12 évesen, szimpla kedvtelésből, a tv-ben látott popsztárok hatására alapította meg a Perfume zenekart. A három hiroshimai kislány néhány évnyi helyi zenélés után hamar a japán Universal kiadónál találta magát, ahonnan meg sem álltak a világhírnévig. 7 nagylemez, Coachella-fellépés, filmzenék, és a legjobb ázsiai popbandának járó elismerés - csak néhány említendő mérföldkő a most 30-as éveiknek közepén járó csajok életéből. A trióval eredetileg a madridi Primaverás koncertje előtt találkoztam volna, ám az időjárás közbeszólt, és a fesztivál teljes első napját eltörölték. A lányok ennek ellenére továbbra is nyitottak voltak az interjúra, így a hotelükben találkoztunk egy igazi, női energiáktól hemzsegő beszélgetés erejéig.
 
Beleszakad a szívem, hogy a vihar miatt elmaradt a koncertetek. Szerencse, hogy a barcelonai bulit meg tudtátok tartani!
A-chan: Japánban számunkra ismeretlen ez a forma, most először vagyunk olyan fesztiválon, amit ugyanazzal a fellépősorral az ország különböző pontjain rendeznek meg. A barcelonai koncertünk egy próbának szolgált volna arra, hogy felkészüljünk a második hétre, és még maximálisabban teljesíthessünk. Már nagyon vártuk a madridi fellépést, végtelenül sajnáljuk a rajongóinkat, akikkel a körülmények miatt nem találkozhatunk.
 
 
Nyugtassatok meg, hogy Barcelona legalább maradandó élmény volt!
NOCCHi: Nagyon élveztük! A 2019-es amerikai turnénk óta ez volt az első nemzetközi fellépésünk, abban az évben a Coachellára is meghívtak minket. Most a szokásosnál is idegesebbek voltunk, de láttuk, hogy már a koncert előtt mennyien odagyűltek a színpadhoz, és ahogy ment a buli, csak egyre többen és többen lettek. Velünk énekeltek és táncoltak a dalainkra, ami a legnagyobb boldogság számunkra. 
Kashiyuka: Annyira meleg volt a színpadon, alapból a klíma is forró volt, de ahogy a reflektorok égettek, olyat még sosem tapasztaltam Japánban. Annyira leizzadtam, hogy a frufrum tincsekre állt össze. 

Együtt tanultatok egy színész iskolában. Mi volt a legfontosabb lecke, amit a mai napig követtek a karrieretek során?
A-chan: Én arra emlékszem, hogy rengeteg házi feladatot kaptunk! 
NOCCHi: A színészsuliban arra ösztönöztek minket, hogy fejezzük ki a szenvedélyünket. A Perfume esetében viszont még fontosabb volt, hogy minden apró részletre odafigyeljünk, és tökéletes szinkronba hozzuk az éneklést és a táncot egymással.
 
Mi a titka a hosszan tartó barátságotoknak?
Kashiyuka: Nem kellett hosszas válogatókon keresztülmennünk, barátokként kezdtük a csapatot, csak úgy kedvtelésből. 
A-chan: Mindhárman nagyon hasonló emberek vagyunk, és igyekeztünk a stábunk tagjait is a személyiségünkhöz passzolóan választani. Talán a titok az, hogy a srácokban teljesen más az ízlésünk, így rajtuk sosem vesztünk össze. 
NOCCHi: Sok japán csapat emiatt oszlik fel! (nevet)
 
 
Hogy írnátok le egymás személyiségét? Mik a fő különbségek hármotok között?
A-chan: NOCCHi szuper a kutatómunkákban, ő az hármunk közül, aki a legjobban fel van készülve az utazásokra, de tud nagyon spontán is lenni, például amikor közösen nyaralunk. Ő a legjobb hármunk közül az önálló munkában. Kashiyuka szuperül osztja be az időt és a pénzt. Az ő rövidtávú memóriája a legjobb hármunk közül. Emlékszik mindenki nevére, a dallistákra, a koreográfiákra, de ő az első, aki el is felejti őket. 
Kashiyuka: Kicsi a memóriám kapacitása, most mit csináljak? De például a vizsgákra nagyon könnyen felkészültem, csak hamar ki is ment a fejemből minden. A-chan minden helyzetet távolabbról közelít meg, tud külső szemlélőként is tekinteni a csapatra. Amikor tegnap este kiderült, hogy elmarad a koncert, ő kezelte a legfelnőttesebben. 

......

-----
Írta: Erdős Viki
----
A teljes interjút a júliusi Rockstar Magazinban olvashatjátok!