“A jövőben egy Normandie-turnéból sem fog kimaradni Magyarország, ezt megígérhetem!”

“A jövőben egy Normandie-turnéból sem fog kimaradni Magyarország, ezt megígérhetem!”

Március 18-án visszatér hozzánk Svédország jelenleg egyik legnépszerűbb rockzenekara, a Normandie. Tavalyi koncertje után a stockholmi trió ismét ellátogat hozzánk, hogy egyszerre mozgassák meg a közönséget és gyógyítsanak be minden fájó sebet egy közös énekéssel a Dürer Kertben új lemezükkel. A banda énekese, Philip újonnan elkészült házistúdiójából jelentkezett be a Rockstarhoz egy beszélgetés erejéig. Szót ejtettünk a Forma-1-es Magyar Nagydíjról, a dopamin tablettákról, a remek magyar sörökről, és arról is, milyen különleges szavazási rendszer bocsájt majd közönségükre a turné során.

Az interjú egyik részét a Rockstar Magazin februári számában olvashatjátok, itt pedig a második részt. Együtt ajánljuk a kettőt!
 
Már többször koncerteztetek Magyarországon, és ha jól tudom, a szabadidődben is megfordultál már néhányszor nálunk.
Philip Strand: Igen, tavaly nyáron például a Forma-1-es futamra látogattam el a Normandie gitárosával.

A márciusi koncert előtt vagy után is lesz időtök picit lazítani?
Általában darálni szoktuk a koncerteket, viszonylag kevés szabadnapunk van. A legjobb dolog az európai turnénkban az, hogy végre sikerült kifognunk egy nightlinert, így minden nap új városban fogunk felkelni, és lesz kb 8 óránk a nézelődésre, többek között Budapesten is. Sokkal jobb éjszaka utazni, mint nappal. Korábban 7-kor felkeltünk a hotelben, rongyoltunk a buszhoz, órákig meneteltünk, és semmi mást nem láttunk a városokból, csak a koncerthelyszíneket. Így sokkal izgalmasabb. Kinyitom a szememet, és az az első gondolatom, hogy “a francba, Párizsban vagyok, mit lehet itt csinálni?”.
 
 
Ki tudod pihenni magadat rendesen egy turnébuszon? Én a legrosszabb rémálmaimat köszönhetem a nightlineren töltött éjszakáimnak.
Ne már, ez nem hangzik jól! Ez egy kétemeletes busz, a felső szinten nagyon jókat el tudok aludni. Van, hogy Airpods-szal alszom, fehér zajra, vagy egy sima füldugót használok. Ahogy bekerül bármi a fülembe, úgy kidőlök egész éjszakára, mint egy kisbaba. Olyan, mintha valaki egy babakocsiban ringatna, vagy csak hozzám bújna az egész estére.
 
Tudván, hogy az alvással nem lesz probléma, van esetleg valamilyen rituáléd, amivel felkészíted magad egy hosszú turnéra?
Elhiszed, hogy nem csinálok semmit egészen addig, amíg kb 3 nappal a turné előtt be nem üt a pánik? Általában így működik. A nagyobb menetek előtt elég sokat próbálunk a technikai stábbal és gyakoroljuk a dalokat, itt meg szokott állni a dolog. Talán ez az első alkalom, hogy ténylegesen készülök, már két hete turné-lázban égek. Nem is olyan rossz érzés, gyakrabban kellene rászánnom magam a gyakorlásra. Az első pár koncert előtt sokat szorongok, úgy érzem, valamit el fogok szúrni, de most sokkal magabiztosabban állok hozzá.
 
Nem próbálkozol egészségesebb étkezéssel, esetleg több sporttal?
Az elmúlt két évben elég sokat változtattam az életvezetésemen, sokat edzek egyébként is. Néha igaz, megiszom egy-két sört, ma is meg fogok valószínűleg, hogy kikapcsoljam az agyam. A legnagyobb különbség talán az, hogy igyekszem nem lebetegedni és eleget aludni, a próbák előtt pedig rendesen beénekelni. Nagyon sokan betegek körülöttem, igyekszem kihúzni magam ebből a körből.

Írta: Erdős Viki
Fotó: Jacob Papinniemi

Az interjú egyik részét a Rockstar Magazin februári számában olvashatjátok, itt pedig a második rész volt, amely igazán a nyomtatott magazinban olvashatóval lesz egész.