“Együtt várunk a 4:20-as gyorsra” - Sorbonne Sexual: Boldogok KLIPPREMIER

“Együtt várunk a 4:20-as gyorsra” - Sorbonne Sexual: Boldogok KLIPPREMIER

A Sorbonne Sexual Boldogok című dala a zenekar soron következő nagylemezének második előfutára, a hozzá készült klip pedig egy olyan vizuális tartalom, amelyet a zenekar maga és a zenekar valóságához hozzászóló művészek közösen hoztak létre. 
 
A klip alapötlete Dörögdi Dávidtól (a zenekar dobosa) származik, aki egy abszurd temetés-jelenetet álmodott meg, amit aztán Karádi Gergő (a zenekar frontembere) dolgozott ki, és a klipet eztán együtt rendezték. A halott perspektívája jelenik meg, a gyásznép tagjai egyesével a koporsóhoz járulnak, és ironikus akciókat hajtanak végre. 
 
“Először egy mood-klipet gondoltunk el, ami aztán végül is több lett, de ezt egyáltalán nem bánjuk. Jó volt ezen az anyagon dolgozni. A legnehezebb a koreográfia volt, hiszen a klip majdhogynem egy snittből áll. Sokat köszönhetünk barátainknak, akik egy nyári jellegű tavaszi napon végig profi statiszta munkát végeztek. A Boldogok mondhatni egy “tiniszöveg”, azt az elemi kitaszítottságot beszéli el, ami talán ebben az életszakaszban jelenhet meg érzelmileg a legintenzívebben, a legegyoldalúbban, olykor hamisan, vagy túlzóan. A dal nem kínál társadalomfilozófiai megfejtéseket, illetve nem ad morális útmutatást ezzel a peremre ejtettséggel kapcsolatban. Egyszerűen felmutatja azt az alapvető jelenkori élményt, hogy valamiből kimaradunk.” - Karádi Gergő
 
“Kemény fába vágtuk a fejszénket azzal, hogy egy szinte egysnittes ötlettel indultunk neki a forgatásnak, de szerencsére a kedves ismerőseinkből álló szereplő brigád nagyon türelmes és segítőkész volt mindenben, és sikerült egy jó hangulatú napot zárni magunk mögött. Sok volt a kihívás, de igyekeztünk legyűrni mindet, szerintem sikerrel." - Dörögdi Dávid
 
 
A Boldogokat 04.30-án a Gödörben játsszuk el először, ahol a vendégzenekarunk a Doggos lesz. Ez lesz az első Sorbonne Előmajális, ahol kiemelt vendégek is lesznek a koncerten: Hadik Ákos (Grabovski); Pap Dávid “Page”(Antares); Hanzli Fanni (Doggos); Galgóczi Olivér (Boebeck); Takáts Márton “Sapi” (Görbe Bögre)
 
A Sorbonne Sexual új nagylemeze 2024 őszén fog megjelenni. 
 
A dal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.
 
—--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
zene: Karádi Gergő, Imhof Bálint “Balu”, Dörögdi Dávid “Dörő”, Vitányi Dávid “Viti”
szöveg: Karádi Gergő
zenei producer, keverés: Egyedi Péter
master: Dorozsmai Gergő

Fotó: Varga Fekete Kinga
 
A hangfelvételek Pécsett készültek a ZajZajZaj Stúdióban.