Trópusi Budapest

Trópusi Budapest

A Bankrupt disztópikus nyári slágerében vadállatok foglalják el az eldzsungelesedő fővárost.

A Bankrupt zenekar mesélt egy kicsit a friss klipről:

„Már egy ideje saját bőrünkön érezzük az egyre forróbb nyarakat. Tavasszal a karanténból nézhettük végig, ahogy az állatok világszerte elfoglalják a kiüresedett városokat, pár hete pedig a budapesti vadállat-apokalipszis előfutáraként egy emu csepeli ámokfutásáról szóltak a hírek. Nekünk már csak mellé kellett tenni az oroszlánt a Hősök terére, az anakondát a Gellért-hegyre, az aligátort az Orczy-kertbe és a flamingókat a Kopaszi-gátra. A mash-up technikával készült videóból az is kiderül, hogy ha átlaghőmérsékletben még nem is, de street artban már utolértük Bejrútot, Bangkokot és Bombay-t. (Tudjuk, hogy már Mumbai, de az nem alliterál.)”

A Morriconés gitártémára épülő refrén köré a számot producerként jegyző Tövisházi Ambrus hangszerelési ötletei teremtették meg a dzsungel-hangzást. És ahogy mindig, ehhez a számhoz is készült angol változat is: a magyarnál még pesszimistább, globális összeomlást előrevetítő Tropical Breakdown.

Szerintünk ez a szám tökéletes hallgatnivaló lesz a légkondi nélküli BKV járatokon maszkban rothadva, miközben az ablakon betűz a 9-es UV. Hamarosan érkezik Spotifyra és a többi online platformra is.
 
 
A borítógrafikát Vass Richárd készítette.
 
A Bankrupt legközelebb szeptember 19-én lép fel Budapesten a Három Hollóban, a Szabadtéri 4akkordos Performansz társaságában. (Feltéve, hogy lesznek még akkor koncertek, és emberek lakják Budapestet.)