A fesztiválszínpadok után a streaming platformokat is meghódítja Lenkke_

A fesztiválszínpadok után a streaming platformokat is meghódítja Lenkke_

Még csak öt éve foglalkozik aktívan zenéléssel, az idei Kikeltetőt mégis a mezőny egyik legnagyobb nyerteseként zárta. Lenkke_ az ugródeszkát kihasználva számos zenei rendezvényen megmutatta rátermettségét a fesztiválszezon alatt, most pedig első EP-jével jelentkezik Gödör/SzélnekEresztett címen.
 
Lenkke_ egyedülálló zenei stílusával nemcsak a szakmabeliek, de a nagyérdemű szívébe is sikeresen belopta magát az elmúlt hónapokban. A dalaiban tetten érhető törzsies monotonitást elsősorban elektronikus tánczeneként definiálja, mindeközben bátran kísérletezik olyan – az irányzattól teljesen távol álló – hangszerek megszólaltatásával, mint a furulya vagy a doromb. Erre tökéletes példa az előadó Gödör című szerzeménye, ami szeptember 14-én debütált egy live session videó kíséretében.
 
 
A már említett Gödör mellett egy vadiúj dal is helyt kap a Gödör/SzélnekEresztett EP-n. A Szélnek Eresztett érdekes története, hogy az zenész még egy Kőbányai Zenei Stúdiós házi feladat keretében kezdett el dolgozni rajta. Egy popszámot kellett megírnia, amit azért is tartott érdekes kihívásnak, mert korábban sosem fogott hozzá úgy a munkához, hogy a stílus előre meg volt határozva. A Szélnek Eresztett hangzásvilágát leginkább a 2000-es évek R’n’B és a 2020-as évek sub-os dance slágerei inspirálták. Szöveg tekintetében valamelyest szeretett volna a szerelem-szívfájdalom-buli, azaz a pop műfajának Bermuda-háromszögéből kitörni, végeredményként mégis ezzel érezte összhangban a zenét.
 
Ha úgy érzed a kétszámos EP hangulata alapján, hogy élőben is meghallgatnád Lenkke_ performanszát, akkor nem kell sokáig várnod, ugyanis október 5-én a Turbinában a Sophie M projekttel kiegészülve egy komplett zenei utazásban részesülhetsz az az alterpop és az újhullámos elektropop hullámain.