A harmadik Atom lemez új videóklippel érkezett meg

A harmadik Atom lemez új videóklippel érkezett meg

Tomster: "Az Éléskarma a harmadik lemezünk a sorban a 2019-es Audiodopping és a 2020-as Slamasztika nagylemezek után. Az új anyagra öt dalt választottunk végül, amelyek szövegvilágban kicsit alternatívabbak, néhol kísérletezősebbek, elvontabbak. A tempón is tekertünk egy kicsit az előző két albumhoz képest. A dallamosságot az optimális Atom értéken hagytuk."
 
A csapat már szeptemberben megjelentette az EP-t felvezető dalt, az Átjárót. A dal Debrecenben az Agóra Tudományos Élményközpontban forgott, először került sor zenekari videóklip forgatásra a helyi kuriózumnak számító élményközpontban.
 
 
A Termék a polcon című dalra készített Tomster egy animációs videót. Ennek az érdekessége maga a technika - az utóbbi hetekben, hónapokban robbant be az AI, azaz a mesterséges intelligencia által generált képek és animációk (lásd az új Architects videót). Az AI music video egy új stílus lett, és már jönnek is az első ilyen videoklipek, borítók, amik hamarosan ellepik majd az egész tartalomgyártás területét. Dall-E, Midjourney, Stable Diffusion - ezek az egyelőre független kutatólaborok olyan mesterséges intelligenciát szabadalmaztattak, amelyekkel a szöveges leírásból vizuális tartalom generálható. A technológia nagyon gyerekcipőben jár még, van hová fejlődnie, de alapjaiban változtattja meg a művészeti világot.
 
 
Tomster: "Nagyon nagy a vita ennek a művészeti értékéről, sokan azzal érvelnek ellene, hogy bárki tud utasítást adni a motornak, nem feltétlenül az a végeredmény, ami a fejben megszületett, és hogy túlságosan is érződik a végeredményen a nem emberi teljesítmény. Én ezzel ellentétben azt gondolom, hogy nagyon nehéz jó kódot írni, de ki lehet hozni az elvárást, az ügyesebb AI prompt engineer-ek pedig túl is szárnyalják még a saját képzeletüket is. Azokkal értek egyet, akik mellette vannak – ha a végeredmény érzelmeket vált ki belőled, akkor technikától függetlenül művészetről beszélünk."
 
 
Az Éléskarma lemez limitált példányszámban CD-n is megjelent, amely a kiadói Bass-ATOM Records webshopjából megrendelhető. Az Atom néhány őszi koncerten is bemutatja az új kislemezét, legközelebb október 22-én a Counter Clockwise társaságában Hajdószoboszlón a Rock Caféban, míg november 5-én Budapesten a tíz éves szülinapját ünneplő Kozmosz mellett lép színpadra az Akváriumban.