A Leviathan album-trilógiával tér vissza Budapestre a Therion

A Leviathan album-trilógiával tér vissza Budapestre a Therion

A svéd szimfonikus-metal alapcsapata, a Therion hosszú idő után tér vissza Budapestre, ahol bemutatják Leviathan album-trilógiájuk: azaz a 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban megjelent albumaikat.
A lemezek - hasonlóan az előzőekhez - tematikusan, a mitológia világa köré épülnek. A csapathoz nem mellesleg a szülési szabadságon lévő Chiata Malvestiti helyett a korábbi énekes, Lori Lewis csatlakozik, 2014 óta először.
 
A Christofer Johnsson által alapított, 1987 óta működő zenekar több meghiúsult tervet követően, 6 év után most először indul turnéra, hogy bemutassa a 3 részes Leviathan albumot; melynek befejező része tavaly decemberben jelent meg. A koncertnek a Barba Negra ad otthont március 12-én, a Concerto Music szervezésében - nem érdemes kihagyni senkinek, aki szeretné egyben hallani a három lemezt, annak lezárásaképp, de a régi klasszikusokat sem hagyják ki majd a repertoárból.
 
 
Christofer így mesélt a közelgő turnéról:
“Mivel a lezárások miatt nem tudtuk promotálni a Leviathan I-et 2021-ben, és a Leviathan II-vel is csak három koncertet tudtunk adni Európa-szerte, idén végre egy teljes Európa-turnéra tudunk indulni, 2018 óta először.”