A WMMD támogatási alappal segíti a független előadókat

A WMMD támogatási alappal segíti a független előadókat

A WMMD kiemelt figyelmet szentel a hazai független előadóknak: az eddig is jellemző, magas minőségű szakmai támogatás mellett egyre növekvő errőforrásokat mozgat meg a zenészek törekvéseinek támogatására.
 
A WMMD, azaz a WMMusicDistribution az elmúlt 16 évben szinte a semmiből küzdötte fel magát a hazai disztribúciós cégek piacvezető szereplőjévé. Az ilyen zeneterjesztéssel foglalkozó vállalkozások elsődleges feladata, hogy a művészek dalai elérhetővé váljanak minden ismert digitális zenei szolgáltatásban.
Ez a WMMD fő profilja is, amiben viszont túlmutat a disztribúciós cégek megszokott feladatkörein, azok az olyan extra szolgáltatások, mint teljes körű kommunikációs támogatás, jogdíjkezelés, saját finanszírozású marketingkampányok és a kísérleti projektjeik (Music Mentál, TGE zenész delegáció). Ezeknek a plusz tényezőknek köszönhetően a WMMD mára a hazai zenészek első számú szakmai partnerévé vált.
 
A WMMD 2022-ben több, mint 5 millió forintot fordított a különböző megjelenések marketingkommunikációs kampányaira, idén ezt megduplázták, jövőre pedig újabb szintet lépnek: 15.000.000 Ft értékben egy komplex, klip- és kommunikációs támogatási alapot hoznak létre, amelyre hazai független előadók pályázhatnak. Az első támogatott előadó már meg is van: a Magyar Klipszemlén a Legjobb rendezés kategória aranyfokozatú nyertese, a Dope Calypso.