Antonia Vai:

Antonia Vai: "Visszatértünk a színpadra"

Antonia Vai interjú

Október 31-én egy igazán különleges estére lehet számítani a Várkert Bazárban, ahol egy este két nagyszerű előadónő ad két egyedülálló koncertet: Antonia Vai svéd/magyar dalszerző-énekesnő és zenekara, valamint az Artisjus Junior díjas Hegyi Dóri, azaz OHNODY zenei projektje.
 
Antonia Vai svéd/magyar dalszerző-énekesnő termékeny időszakot tudhat maga mögött. Áprilisban jelentkezett GHOST című szuggesztív kisfilmjével, júliusban pedig újabb két dallal és egy videóval, a sokszínűen titokzatos Kali’s Songgal. A Stockholmban született énekesnő 2013-ban érkezett Budapestre, ahol gyorsan a magyar underground zenei élet meghatározó előadójává vált, megnyerő egyéniségével, dinamikus előadásával és nyers szövegeivel. Nemzetközi porondon dél-amerikai, európai, koreai és japán turnékon kápráztatta el közönségét, a közelmúltban pedig itthon két, nagy érdeklődésre számot tartó Müpa-koncert van a háta mögött. Antonia és zenekara most új dalokkal és elektronikusabb hangzással érkezik a Várkert Bazár színpadára. Kérdéseinkre Antonia Vai válaszol.
Főkép: Vajda Réka
 
Milyen volt a nyári, „koncertmentes” időszak?
 
Ahhoz képest, hogy milyen nagy csend volt a nyár előtt, és hogy mennyire nem voltak elvárásaim a koncertek kapcsán, végül is pörgős lett mégis a nyár második fele. Volt több nagyon jó fellépésünk, hosszú kihagyás után visszatértünk a színpadra a zenekari felállással az A38-on és a Pontoonon, aztán az UbikEklektik fesztiválon is énekeltem.
 
Mivel készültök az október 31-i koncertre?
 
Elektronikusabb hangzással, illetve sok új dalt fogunk játszani, amik annyira frissek, hogy még meg sem jelentek, tehát csak élőben lehet őket meghallgatni. Lesz például egy szám, amihez télen videoklipet is tervezek.
 
 
Milyen produkcióra lehet tőletek számítani?
 
A zenekarommal lépünk fel négyen, rajtam kívül gitáron Günsberger Ákos, billentyűn/vokálon Várnai Szilvia és dobon Huszár Ákos lesz látható. Egyébként ők szerepelnek a nyáron megjelent Kali’s Song című dalom videójában is.
 
Mit gondolsz OHNODY zenéjéről, művészetéről?
 
Nagyon egyedi jelenségnek tartom. Csak úgy árad belőle a kreativitás, a zenéjében, művészetében, a személyiségéből – és ez végtelenül inspiráló. Nagyon örülök, hogy ezen az estén mindketten fellépünk! Szerintem ez egy nagyon izgalmas párosítás, ami valahogy korábban még sosem történt meg, pedig természetesnek érzem. (X)