Április végén Skandinávia egyik legsikeresebb zenekarának új lemezét hallhatjuk élőben

Április végén Skandinávia egyik legsikeresebb zenekarának új lemezét hallhatjuk élőben

Az Aviana a svéd „metálvárosból”, Göteborgból indult hódító útjára: első lemezük Skandinávia egyik legsikeresebbének számított, és bár a tagcserék és a pandémia picit megtörte a srácok kezdeti lendületét, tavaly megjelent új lemezükkel minden eddiginél erősebben tértek vissza. Az új anyagot pedig nálunk is bemutatják április 30-án, a Dürer Kertben. 

 

Az Aviana 2017-ben jelentette meg Polarize c. debütálólemezét, amellyel egyből feltették magukat a térképre. A korong legnépszerűbb dala, a Solar és egy crossover ballada, a Canvas több mint 3 milliós lejátszást ért el a digitális zenelejátszó felületeken.

 


A zenekart a következő nagy európai metalcore bandaként kiáltották ki, turnéztak Angliában és Európában és elkísérték a japán Crystal Lake-t is koncertkörútjára előzenekarként. A sikeres koncerteknek köszönhetően a japán banda meghívta őket a saját fesztiváljukra, a tokiói True North Festivalra is, amely mellett lenyomták első japán turnéjukat is. 

 

 

A sikeres koncertkörutak ellenére 2018-ban különváltak útjaik akkori énekesükkel, a következő időszakban csak alkalmanként léptek fel a Ghost Iris énekesének segítségével, miközben második lemezükön, az Epicenteren dolgoztak. Az album megjelenése után azonban az összes zenész kilépett a bandából és csak a frontember, Joel Holmgvist maradt. 

 


A nagy visszatérés 2021-ben jött el, amikor elkezdték csöpögtetni legújabb nagylemezük, a Corporation dalait. Az új számok instant sikernek számítottak és a zenekar erősebben tért vissza, mint valaha, ott folytatta, ahol abbahagyta. Az Aviana jelenleg Európa egyik leggyorsabban növekvő metalcore bandája, akik olyan zenekarokkal turnéznak, mint az Our Hollow Our Home vagy az InVision és olyan fesztiválokon játszanak ezrek előtt, mint a Summer Breeze Open Air vagy a Brutal Assault.


A koncert igazi metalcore mini fesztivállá növi ki majd magát, hiszen velük tart az InVisions, az Earth Caller és a Dead Like Juliet is. 

 


Az Aviana a hazai közönségnek sem ismeretlen, legutóbb 2019-ben, a The Word Alive vendégeként jártak nálunk, most pedig önálló fellépőként, a Corporation c. lemezüket mutatják be nekünk április 30-án, a Dürer Kertben.