Az ember cirkuszának esszenciája - Co Lee Cirque de L’Homme, dalról dalra

Az ember cirkuszának esszenciája - Co Lee Cirque de L’Homme, dalról dalra

Halász Kolos, vagyis Co Lee tél elején harangozta be első magyar nyelvű albuma, a Cirque de L’Homme érkezését. A Wavy Budapest rapper-kollektíva előadójának 13 dalos anyaga végre megérkezett, nem akármilyen beatekkel, és olyan együttműködésekkel, mint Beton.Hofi, Goulasch, vagy a Sör és Fű tagja, Imi Lájt. Co Lee-val dalról dalra boncolgattuk végig az ember cirkuszát - hallgassátok velünk végig a lemezt!

 

Olyan vagyok

Ez a dal volt az album előljáró trekkje, BluntOne beatjére készült. Az Olyan vagyok két hónapja megjelent videóklipjében mutattuk be az egész album pre-koncepcióját.

 

Játék

Dom Beats alapjára született a szöveg, ez a személyes kedvencem az albumról. Ahogy a cím is sugallja, nagyon játékos, kelekótya beatről beszélünk, olyan lett ez a trekk, mint amilyennek én is mostanában érzem magam.

 

Pitypang

Blaize-zel és Dan Pintoval csináltuk a dal alapját, eléggé kísérlet cucc, zúzósabb a hangvétele, mint a többi dalnak. Egy felpörgős, ereszd el a hajam trekk, minden, ami a beatben hallatszik, az én ötletem volt. A srácok a jobb-és bal kezemként hozták le az elképzeléseimet a valóság szintjére.

 

Nincs jegy

Ez is egy kurva jó trekk! Beton.Hofi énekli a verzét a trekkben, és én vagyok a két verze. Nagyon személyes sztoriról íródott, párhuzamot von a szerelmi szálak és a koncertek között. Milyen az, amikor fellépsz egy színpadon, vagy felmész egy csajhoz? Hogy függ össze a kettő?

 

Lámpaláz

BluntOne beatre íródott a szöveg, Imi Lájt közreműködésével. Ez a dal fogja meg leginkább az ember cirkuszának esszenciáját, szövegileg és hangulatra is.

 

G.I.JOE

Klasszik, szmókolós-rappelős dal BluntOne beatjére, Goulasch közreműködésével. Három méteres jointot kell tekerni, amikor hallgatod.

 

Szeretem

Beatrick instrumentáljára született a Szeretem, a húgommal featelek rajta. Ő később csatlakozott be a trekkbe, amikor először meghallgatta, támadt pár ötlete néhány szólamról, amiket utána fel is vettünk. Önmagában a dal nagyon durva atmoszférával rendelkezik, olyan, mintha a túlvilágról szólna, a dzsungel sűrűjéből.

 

Emberölelés

Szintén egy hozzám nagyon közel álló trekk, Dom Beats alapjára készült. Ez is egy kulcsfontosságú eleme az albumnak, a cirkuszon belül a szeretetet és az egymásért létezést, egymás megölelését dolgozza fel.

 

Mia

Tembo alapjára Varga Dani szaxofonozik a dalban. Ez a szám Kama dalszerző táborában született Fonyódon még tavaly nyáron, ezt az ötletet vittük tovább és véglegesítettük.

 

Malaga

Ez a másik személyes kedvencem, Beatrick, a budaörsi Timbaland beatjére. Seggrázós, betáncolós, csodálatos életérzést képvisel.

 

Valentino Pink

Talán ez a legfurcsább dal az albumon, nekem mindig azt juttatja eszembe, mintha sok Bionicle Legoból gyúrtunk volna össze egyet. Nem igazán tudja, hogy mi keresnivalója van ezen a világon, de pont emiatt illik bele a cirkuszba. Toldyuuso alapjára készült, gyuris feature-jével. Talán az itthoni new school-trap vonalból az ő zenéje áll hozzám a legközelebb.

 

Szentély

Hivatalosan ez az utolsó trekk, ezt a dalt már korábban hallhattátok Blaize és Kolibri együttműködésével.

 

Elmebaj - Bonus track

A +1. dal alapja SilkSilverhez köthető, és egy egyedi feat van rajta, akit valószínűleg senki sem ismer, de reméljük, ez hamarosan megváltozik. Egyedi 3-4 hónapja írt nekem, akkor még random arcként Instagramon, hogy felvette élete első 3 demoját, és hadd küldje el nekem. Meghallgattam, és az első szám első fél percében egyértelmű lett számomra, hogy miért én kaptam ezt a pakkot. A srác 17 éves, és teljesen olyan hangja van, mint nekem annyi idősen, és a szövegei is abból táplálkoznak, mint az enyémek. Nagyon kellemes felismerés volt, hogy megtaláltam saját magamat egy tarjáni arcban. Megígértem neki, hogy stúdiózok vele, így az egyik albumon dolgozós hétvégén áthívtam Pestre. Nagyon lelkes srác, szeretem a végeredményt.