Az

Az "If I May..." 
36 zenei csatornán van jelen világszerte

A többszörös nemzetközi díjnyertes, USA blues zenei díjra jelölt Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor új albuma 2023. július 28-án jelent meg. Az "If  I May..." című lemez 36 zenei csatornán van jelen világszerte. A tíz Little G Weevil szerzeményt tartalmazó anyag a tradicionális blues világába kalauzolja el a kedves hallgatót - természetesen - világszínvonalon!





Az atlantai Larry Eaglin zenekritikus, rádiós műsorvezető a következőket mondta az albumról: "Gee valóban egy "öreg lélek" aki felfoghatatlan zenei és írási képeségekkel rendelkezik, és amelyek ezzel az albummal tetőznek csak igazán. Ez Little G Weevil teljes dicsőségében!"


Az amerikai szakértő nemcsak a zenei, de Gee szövegírói tehetségét is számos alkalommal kiemeli abban a több oldalas ajánlóban, amit most a CD kiadványhoz csatolt a művész. A CD a hivatalos weboldalon keresztül megrendelhető.



Tudomásunk szerint Little G. nem tervez több stúdió albumot kiadni, a jövőben koncerteken szeretné rögzíteni korábban már megjelent saját szerzeményeit. A magyarországi lemezbemutató turné ez év őszén, a nemzetközi koncertek pedig jövő év tavaszán várhatóak.


A magyar zenészt eddigi karrierje alatt öt alkalommal jelölték szakmai díjakra az Egyesült Államokban, többek között a Blues műfajban legmagasabb kitüntetésnek számító USA Blues Music Award-ra is, az év akusztikus előadója kategóriában. 2013 évi "Moving" című lemezét az illusztris angol Mojo magazin az év legjobb három blues albuma közé rangsorolta.
Legutóbbi, idehaza rögzített "Live Acoustic Session" című kiadványa kapott Blues Blast Music Award jelölést 2021-ben.



Little G Weevil - If I May (2023)




Közreműködő zenészek:


Little G Weevil - ének, gitárok

K. C. Brown - szájharmonika, vokál

Mr. Jambalaya - zongora, vokál

Pengő Csaba - nagybőgő

Kiss Tamás - dobok


 

 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.