Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett és készülnek a 20. jubileumi évükre!

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett és készülnek a 20. jubileumi évükre!

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. 
 
Magyarországon kevés olyan ember van, aki ne találkozott volna még az elbűvölő Sena Dagadu egzotikus hangjával és a vele egy csapatot alkotó szupergrouppal, azaz az Irie Maffia zenekarral. Elég csak olyan slágerekre gondolnunk, mint a ’Hajnali Kör’, a ’Bajnok’ vagy akár a ’Volt egy álmom’, amik a trendekkel folyton szembe menő zenekar számára országos népszerűséget és egy Fonogram díjat is hoztak. A zenekar állandó vendége a magyar zenei fesztiválok nagyszínpadjainak, de ugyan olyan magabiztossággal mozgat meg 10.000 fős városi napokat is, köszönhetően közel húsz éves színpadi rutinjuknak és zenei összetettségüknek.
 
Néhány nappal ezelőtt jelent meg az együttes legújabb kiadványa ’Mellettem’ címmel, ami kiválóan érzékelteti miben is rejlik a zenekar sikere. Az új dal témáját tekintve a társas lét könnyebbségét és szépségeit járja körbe. A dalszöveg komolysága mindenképpen szokatlan a zenekartól, de - köszönhetően a hangszerelésnek és Sena nemzetközi színvonalú hangjának – a zenekarnak ismét sikerült újabb pozitív, hiteles és abszolút szerethető, az első hallásra belénk ragadó slágert alkotnia. A dal mellé készült látványos videóklipben Kondákor Panka és Bari István táncosok készítettek egy a dal szövegét lekövető tánckoreográfiát, amit AI technológia egészít ki. Mind a két táncos a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves fizikai színház rendező és koreográfus szakáról érkezett.
 
A zenekar idén terveik szerint elmegy az ország lehető legtöbb pontjára, hogy aztán szeptembertől elcsendesedjen és stúdióba vonuljon befejezni a következő nagylemezüket, ugyanis az Irie Maffia 2025. márciusában tölti be 20. évét és ennek apropóján jubileumi nagylemezzel és életük eddigi legnagyobb szabású koncertjével tér majd vissza.
 
A ’Mellettem’ egy érett, hamarosan két évtizedes jubileumi évre készülő zenekar újabb slágere, ami minden bizonnyal idén nyáron sok helyen szembe fog még jönni velünk.