„Azért jöttem, hogy csökkenjen a szenvedés a világban”

„Azért jöttem, hogy csökkenjen a szenvedés a világban”

Balázs Valéria Anamé koraszülöttként, több születési rendellenességgel látta meg a napvilágot, bántalmazó családban.

Az Anamé Programot 1989-ben kezdte el kidolgozni, utolsó mentsvárként és kísérletként, mivel az orvostudomány már tehetetlen volt betegségeivel szemben és mert az élete múlt rajta. A módszer segítségével állt fel a tolókocsiból és gyógyult meg számos gyógyíthatatlannak mondott betegségből. Saját sikerén felbuzdulva elhatározta, hogy továbbadja ezt a tudást. A Karmakiller szerzője a Marumoto teaházba invitált, hogy egy csésze „Nagy Erő” nevű tea mellett faggathassam. 
 
Elég csodálatos az élettörténeted, amiről, ha valaki olvas, talán el sem hiszi. Gondolom, elég sok mélypont is volt benne, de te mégis találtál kiutat. Mi a tanulság: az ember mélyüljön el magában és ne kívülről várja a segítséget? 
 
Emlékszem, hogy karácsony volt, ilyenkor hazaengedik a kórházból azokat a betegeket, akiket lehet. Én ott maradtam néhány haldokló beteggel. Régen nem pisiltem, vért kakiltam, tolókocsiban ültem és nem nagyon láttam. Ez volt a feeling, amiben a módszer megfogant. Tulajdonképpen csak annyit csináltam, hogy feltérképeztem a test energiarendszerét, aminek ugyanolyan szabályai vannak, mint a fizikai világban a gravitációnak. Olyan törvények ezek, amik alól nincsen kivétel. Ezek ismeretével tudtam újra felépíteni azt a roncsot, aki voltam. A módszer, amit kidolgoztam, nem arról szól, hogy „figyelj befelé”. Nagyon fontos szabályai vannak, és nem az intuícióra hagyatkozik. 
 
A hagyományos orvoslást azóta elveted? 
 
Hála Istennek, nincs dolgom vele! (nevet) Nem azt mondom, hogy elvetem. Maximálisan megbecsülöm mindenkinek a munkáját, aki dolgozik a betegekért, másokért vagy azért, hogy a világ jobb legyen. Soha nem lennék ítélkező senkivel szemben. Az orvosok nagyon nehéz körülmények között, nagyon áldozatos munkát végeznek, és a maguk szabályrendszere szerint nyilvánvalóan tudják is, hogy működik a test. Én azt látom, hogy egy magasabb energiaszinten viszont a test elkezd máshogy működni. Az Anamé Program gyakorlatai pedig felemelnek erre a magasabb energiaszintre. Beindul az élet áramlása, aminek kézzelfoghatóan van egy testérzete. Ha valaki elkezd velünk gyakorolni, általában felfigyel valamiféle bizsergésre. Érzi, hogy valami elindult. 
 
A transzlégzés is valami hasonlót eredményez. 
 
Ott is légzéssel dolgoznak, amivel beindítanak egyfajta áramlást a testben, de van egy nagy különbség. Nálunk ez a folyamat kontrollált, és a terápiás órákon személyre szabott. Vagyis beindul az energia áramlása és ezt a megnövekedett energiamennyiséget célzottan meg is kötjük, hogy beépüljön a testbe. Pont ott, ahol arra a legnagyobb szükség van ahhoz, hogy a tested harmóniába kerüljön. Nem csak úgy felébred az energia és valamit csinál veled. Minden gyakorlatnak, testhelyzetnek megvan a végpóza, ezáltal meg tudjuk kötni az energiát úgy, ahogy az szükséges.
 
Ennek hatására tényleg bárki bármiből meggyógyulhat? 
 
Ha nem látnánk tömegével csodákat, akkor el se hinném, ami történik. A gyógyulások számához képest nagyon kevés sztorit veszünk fel, mégis rengeteg történetet találhatsz a honlapunkon, amikor a gyakorlóink maguk mondják el, hogyan gyógyultak meg a módszer segítségével. Ezek tények. Ugyanakkor az Anamé Program nem kizárólag a csodás gyógyulásokról szól, hanem arról is, hogy magasabb energiaszinten lelkileg is begyógyulnak azok a sebek, amiktől az ember addig szenvedett. Megváltoznak azok a szokások és személyiségvonások, amikkel szabotálja magát az ember az életben. A testi gyógyulás csak mellékhatás, a változás sokkal mélyebben hat. Mélyebben, mint a tudat szintje. Az ember egyszer csak ráeszmél, hogy máshogy dönt helyzetekben, másként viselkedik. A drogosok és alkoholisták is úgy szoknak le, hogy egyszerűen nem jut eszükbe a droghoz vagy az alkoholhoz nyúlni többet.
 
Ha valaki ki szeretné próbálni a módszert, akkor azt könnyedén megteheti? 
 
Két stúdiónk van összesen 600 négyzetméteren, az egyik Budán, a Mechwart-ligetnél, a másik Pesten, a Blahánál, és folyamatosan járjuk a vidéki nagyvárosokat is. Az egyik ilyen vidéki foglalkozás alkalmával, valaki másfél óra alatt visszanyerte a látását, ez is dokumentálva van a facebookon. A hatékonyság miatt lehet az, hogy nem csak itthon, de világszerte alakulnak gyakorló csoportok, akik az ingyenes gyakorlatainkat végzik. Ha valaki el akarja kezdeni a programot, akkor személyes találkozás nélkül is nyugodtan felmehet a csatornánkra és kipróbálhatja a gyakorlatokat. Az ingyenes gyakorlataink erejét mutatja az is, hogy számos példánk van arra, hogy 21 nap alatt (21 napos kihívásnak hívjuk), csak a gyakorlatok segítségével, olyan súlyos, gyógyíthatatlan betegek gyógyultak meg orvosilag kontrolláltan, hogy az tényleg maga a csoda. Szinte egész Európában tartunk kurzusokat, és nemrég volt a Karmakiller című könyvem angol kiadásának bemutatója Los Angelesben.
 
21 nappal kell számolnia mindenkinek, aki belevág?
 
Természetesen nem, van, aki már 10 éve velünk gyakorol, és olyan is, aki egy probléma megoldására fordítja minden figyelmét, kvázi beköltözik hozzánk addig, amíg ez a folyamat tart, szinte minden órán ott van. Zsolt története fent van a youtube-on, ő 6 hét alatt így gyógyult meg a rákból, azóta nem is gyakorol, azt mondja, elérte a célját. Viszont sokan döntenek úgy, hogy többet akarnak a programtól. Nincsen mögötte vallás, ideológia, és előfeltétele sincs az órákon való részvételnek. Akkor is meg lehet gyógyulni, ha nem hiszel benne, csak végrehajtod a gyakorlatokat. A gyakorlóink túlnyomó többsége azért jön, mert hallotta valaki ismerősétől, hogy a módszer hat, és nem azért, mert valamiféle „ezó-arc”.
 
Az Anamé Programhoz gondolom nem kevés segítséget is kapsz, hiszen egyedül nem is lehetne ilyen magas szinten foglalkozni vele. 
 
25 éve foglalkozom ezzel, végigjártam az utat. Hálás és boldog vagyok, mert az életművem alapján az Oxford Enciklopédia beválasztott az első magyar kiadásába. Ami most sikernek tűnik, a mögött nagyon sok munka van, amit viszont imádok. Ez az életem. Csodálatos dolog látni az emberek szemében megjelenő fénysugarat. Egyszerűen megváltozik a tekintetük, elkezdenek átfényesedni. Ha bemegyek az Anamé Központba, nap mint nap jönnek hozzám emberek, hogy elmeséljék a a fejlődésüket és a gyógyulásukat, ami nagyon inspiráló. A hét minden napján nyitva áll mindkét stúdiónk, reggeltől estig mennek az órák. Hála Istennek, van egy csodálatos stáb mögöttem, és az oktatók, akik mind ugyanúgy erre tették fel az életüket. Csak így tud az Anamé Program ilyen hatékonyan működni. 
 
Úgy is dönthettél volna, hogy nem adod tovább a tudásod, mégis így tettél. 
 
Ha valaki szenvedett igazán, akkor az én voltam. Annyira változatos betegségeim voltak, hogy gyakorlatilag nem volt olyan perc, hogy ne szenvedtem volna valami miatt, a lelki fájdalmakról nem is beszélve. Ha valaki ezt egyszer átéli, akkor utána nem dönthet úgy, hogy megtartja magának a gyógyírt, amit talált. Én reggeltől estig ebben vagyok, nagyon motiváltnak érzem magam. Azért jöttem, hogy csökkenjen a szenvedés a világban. És hála Istennek azt látom, hogy ez meg is történik ezzel a módszerrel.
 
Mostanában a zene is megtalált, hiszen az energia áramoltatásában ennek is nagy szerepe van. 
 
Az órákon kézzelfogható egy erőtér. Ahogy belépsz a terembe úgy érzed, mintha sűrűbb lenne a közeg, mint a levegő. Bár egyszerűek a gyakorlataink, mégis vannak, akik nem tudják végrehajtani őket, mert mozgásképtelenek. Hozzájuk is jó lenne elérni, ezért kezdtünk el kísérletezni Riz Olivérrel, ő a zenéért felelős, én pedig az energiáért, ami áthatja. Az az energia, amit az Anamé Központokban is megtapasztalhatsz, elér hozzád az Anamé Music zenéin keresztül is. Az erőtér, amit az emberek megéreznek az Anamé Központban, otthon is megjelenik. 
 
Úgy képzelem, téged már nem nagyon kísértenek a félelmeid. 
 
Végigrettegtem az életem első részét a veréstől, a fájdalomtól és a gyógyíthatatlan betegségektől. Emlékszem a félelemre, de a gyakorlatok végleg kiemeltek belőle. Titáni erőm van, megyek előre, és csinálom, amit rám bíztam az Égiek. 
mm.alvajaro