Balatoni punk-rock

Balatoni punk-rock

Megjelent a KIES "Balaton" című Ep-je, melyen 3 klasszikus magyar nyári sláger feldolgozása kapott helyet, punk-rock / poppunk stílusban. Mind 3 dal kapott egy-egy videót, amit stílusosan a Balatonon forgattak le.
 
“A Balaton EP 3 feldolgozást tartalmaz (4F-Club - Balatoni láz, KFT - Balatoni Nyár, V Zolika - Balaton). Azt gondoljuk, hogy mindhárom dal megkerülhetetlen a magyar nyár, illetve Balaton témájú dalok körében, és amellett, hogy tisztelegni szerettünk volna a szerzőknek - azért hazafelé a buszban nem egyszer csendültek fel az eredeti nóták -, nagyon kíváncsiak voltunk, hogyan hangzanak ezek a szerzemények pop-punk, punk-rock stílusban.
Szerencsére ez a stílus, amiben mozgunk elég sok lehetőséget rejt, illetve a műfaj sajátossága is kicsit - ha például a külföldi képviselőket nézzük -, hogy időnként előkerül egy-egy feldolgozás. A zenekarunkra egyébként is jellemző ez az életigenlő lendület, így magától értetődő volt, hogy megcsináljuk ezt az EP-t, és nagyon jó kihívás volt az elkészítése. Mind a három dalhoz készítettünk egy-egy egészen erős retro hatású videót, megfűszerezve egy elég nagy adag humorral.”