Bemutatkozik a Pause zenekar

Bemutatkozik a Pause zenekar

Az ócsai alter banda április 13-án a Trafik Klubban ad koncertet a No Respect, meg a Dorka és a Memento társaságában.

A Pause 2014-ben alakult (Fürst Luca – ének; Ponyiczki Mihály – gitár; Bencze Ádám – gitár és Racskó Tamás Ichi– basszusgitár, vokál). Előzményként érdemes elmondani a „Müller Péter Sziámi, valamint erős fájdalomcsillapítók” történetet, amiből kiderül, hogy a zenekar alapötlete Ichiben akkor született meg, mikor egy biciklis balesetet követően, erős fájdalomcsillapító alatt az egyetlen szám, amit el tudott játszani a Kicsi kicsiszolt kő volt. Ekkor kezdett el embereket keresni, az akkor még más néven futó tervezetéhez. Az első felállás 2016 februárjáig volt együtt, amikor is Luca úgy döntött, hogy nem kívánja tovább folytatni a zenekarral. Ekkoriban pár kisebb budapesti helyen - mint a ZegZug, vagy a WhyNot? - szinte már „törzsfellépőként” voltak jelen, illetve olyan fesztiválok visszatérő alakjai, mint az Örkényi Forraltbor Fesztivál. 
 
Luca helyét Rozs Barbara vette át, már az első meghallgatást követően -ironikusan- egyhangú döntés alapján, majd Ádi is elfoglalta új helyét a zenekarban, a dobok mögött. Két hónapos, feszített próbafolyamat során egy többségében saját számok alkotta setlisttel állt elő a zenekar, melyet már a nyár folyamán több koncerten bemutathattak, többek között az Örkényi Vitéz Napokon, az ócsai Városi Napokon, illetve több pesti koncerten is.
 
2016 novemberében, az Echo hangstúdióban végre felvették első, Ramóna képei címre keresztelt kislemezüket, melyen hat saját szám található.  Ennek egy kis, saját szervezésű lemezbemutató-koncertet is tartottak Ócsán, melyen közel 100 ember vett részt, amire vidéki, alternatív zenekarként, önálló esten kifejezetten büszkék lehetnek.
 
"Zenénket alternatív rockként definiáljuk és célunknak tartjuk egy mind zeneileg, mind líraiság minőségi produktum előadását a hallgatóságnak. Nagyon jó vonalnak tartjuk, ahogyan napjainkban ezt próbálja elérni, például az Elefánt vagy az Esti Kornél is. Nagy inspiráció volt számunkra elsősorban a Kispál és a Borz, de mint zenekar, hallgatunk még Quimby-t, Csaknekedkislányt, Radioheadet, 30Y-t, Ivan and the Parazolt, Intim Torna Illegált, és  Hiperkarmát is. Ezen felül persze mindenkinek megvan a saját, egyéni stílusa, így rengeteg területről tudunk behozni anyagot a saját zenénkbe a dallamos dzsessztől kezdve a deathmetal-ig! Zenekarunk fontos elemének tartjuk azt, hogy a zenekaron belül ne csak munkakapcsolat szülessen, hanem egyféle kis családként támogassuk egymást az élet minden területén. Ehhez kapcsolódóan pedig azt is szem előtt tartjuk, hogy a közönséggel tartott kapcsolat is mindig közvetlen tudjon maradni, amennyire ez lehetséges."
 
A Pause hamarosan talán nagylemezzel is előáll, addig is hallgasd meg, épp hol tartanak, például április 13-án a Trafik Klubban!
 
"Annyi biztos, hogy minden eddiginél kísérletezőbbre tervezzük a megjelenő anyagot, illetve meglehetősen ritka megoldásokat tervezünk használni mind zenei, mind felvételi téren a jelenlegi alternatív zenén belül. Erről szintén folyamatos frissítéseket teszünk majd közzé facebook oldalunkon."
 

Fotó: Mészáros Gábor