Budapest BEAT lemezajánló

Budapest BEAT lemezajánló

Anima Sound System, Ektomorf, Jakab Péter, Zséda

Tekerd meg és táncolj
Anima
 
 
Prieger Zsolt és mindig kísérletező kedvű kollektívája a legjobb időpontra időzítette legendás slágerük újragondolt verziós gyűjteményének megjelenését – ugyanis szilveszterkor jött ki a megannyi házubulit megjárt „Tekerd”, ami eredetileg a 2000-es Gipsy Sound Clash albumról származik (és amelyen az Anima-boss kislánya dalol). A másfél órás remixlemezen a hazai ug elektronika arcai módosították a hírhedt tracket, pl. Sobek, DJ Bootsie, Subotage, Sirmo, Bodoo, AIWA…
 
 

 
Reborn
Napalm
 
 
Kiadóváltás (AFM) után a Napalm Records alatt hozta ki legújabb, 15. albumát az Ektomorf, ráadásul a Remorse (lemezajánlónk a 4. oldalon!) dobosával. Farkas Zoliék most dallamosabb, pattogósabb metalvizekre eveztek; thrash, szólók, több Metallica-íz. Csomó olyasmi, amire nem biztos, hogy számítanál egy Ektomorf-lemezen. A frontember elmondása szerint ezen az anyagon dolgozott a leghosszabb ideig.
 
 

 
Nem fontos személy
Klinik
 
 
A Jazzékiel énekesének szólólemeze egy nem tervezett, de könnyen összeállt egység, az anyazenekar hangulati íveit megtartó, de másfelé is (elektronika, szintetizátor, minimalizmus) kalandozgató, agyalós dalfolyam. Igazi hálószobapop. Vagyis inkább lo-fi relaxdance. Fél óra J. P. szürkeállományának melankóliájában, és még egy Felső Tízezer-átiratot is dob a végén.
 
 

 
Szívizomláz
Magneoton
 
 
Zséda 7. nagylemeze egyszerre idézi a 2000-es évek magyar popzenéinek világát, miközben jól beépíti a mai trendeket is a dalokba. Színtiszta pop, táncolható klub kompatibilis dance, itt-ott egy kis funk; és még Kökény Attila is feltűnik egy szerelmes duettben. Lejön, hogy az énekesnő otthonosan mozog, jól érzi magát ebben a játékos univerzumban, létrehozva így ezt sokszínű, bulis albumot.
 
 

 
EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: