Budapesten a legkiválóbbak a progresszív rock és fusion palettájáról

Budapesten a legkiválóbbak a progresszív rock és fusion palettájáról

A The Aristocrats újra, másodszor, most épp a Defrost turnéval fogja elvarázsolni a budapesti közönséget! November 4-én, az instrumentális trió koncertje - akik egyébként rock, jazz, pop, metal és country elemeket ötvöznek - garantáltan nagy élmény lesz!
The Aristocrats három tagból áll: Guthrie Govan a gitáron, Bryan Beller a basszusgitáron és Marco Minnemann a dobokon. Mindegyikük virtuóz a saját hangszerein, és amennyiben egy rögtönzött standup comedy előadás is érdekel, amellett hogy a műfaj kedvelője is vagy, akkor a jó hír az, hogy a zenekartól ugyan megszokott, de egy szimpla koncerthez képest rendhagyó eseményre készülhetünk!
 
Ha a nevek  nem ismerősek, akkor némi támpont lehet, hogy ilyen nevekkel zenélnek ők egyébként: Steven Wilson, Hans Zimmer, Joe Satriani, Steve Vai, Steven Wilson, Steve Hackett… És ez nem a teljes sor!
A The Aristocrats természetesen a virtuozitásról, és technikai zsenialitásról ismert banda, akik már-már a zseniségnek az őrültség felé vezető útján állnak, de nem lehet őket nem szeretni, mert ha az elmúlt években jártál már a koncertjükön, láthattad, hogy a távozó közönség abszolút boldog pillanatait élte meg az ezt megelőző 1,5-2 órában.
Játszi könnyedséggel zenélnek együtt, mintha csak leülnének egy sör mellett beszélgetni, csak éppen ők a hangszereiken keresztül szólalnak meg. És érted! Tökre lehet érteni mit mondanak! Legyen szó akár a Bad Asteroidról, vagy a Tres Caballeros lemez gyöngyszeméről, a Smuggler’s Corridorról, de élőben hallgatjuk a zenekar nevét viselő lemez Flatlands-ét vagy Get It Like That-jét is. Ha pedig kapunk egy kis darabot az idén 10. jubileumba lépett Cultura Clash lemezből, az már csak a ráadás! Érdemes figyelni, hogy milyen dallistával készültek az előző bulikon, mert okozhatnak még meglepetést!
 
 
Szóval a megjelenés kötelező, dresscode nincs, pár sör lecsúszik, közben kiderül, hogy ők milyen pedálokkal, hangszedőkkel és cinekkel dolgoznak és ne aggódj, hazaérsz időre! Ha pedig még azt se tudod, hogy ki ez a három - legnemesebb értelemben vett - őrült, akik felforgatni jönnek a zenei ízlésed, akkor először hallgassd meg őket (alul találsz egy Spotify kódot, amivel azonnal megtalálod őket), aztán pedig ott a helyed!