Dead God's Son - Marko Hietala legújabb koncertvideója a 2020-as szezonból

Dead God's Son - Marko Hietala legújabb koncertvideója a 2020-as szezonból

Marco Hietala 2021. január 12-én bejelentette, hogy visszavonul a nyilvánosság elől és távozik a Nightwishtől, ahol 20 évig volt basszusgitáros és vokalista.

Sokan gondolkodtak azon, hogy látjuk-e valaha visszatérni a zenei világba. De Hietala elfoglalt volt, különösen hazájában, Finnországban. 2022-ben fellépett néhány fesztiválon zenekarával, és fellépett a finn all-star bandával, a NORTHERN KINGS-szel. Karácsony előtt részt vett a hagyományos „Raskasta Joulua” („heavy Christmas”) turnén, és elmondása szerint újra annyira jól érezte magát a színpadon, mint amikor még javában a Nightwish-ben zenélt.

Hietala pár napja megosztott egy felvételt/szövegvideót a tavalyi finn fesztiválszezonból, amin a "Dead God's Son" című dalát játsza a 2020-as Pyre of the Black Heart lemezéről.

"A "Dead God's Son"-ban egzisztenciális válságban vagyunk. Minden fáj és bármerre indulnál, minden irány ugyanolyan jó, semmi sem pótolja azt, ami elveszett. Mint sokan mások, én is ott voltam. És sajnos mindig egyedül kerülsz ebbe a helyzetben." - mondja Marko a dal kapcsán.

Társaival jelenleg új anyagon dolgoznak következő albumukhoz. Eddig a cím nélküli album ugyanazon az úton halad, mint az előző: kemény prog, némi groovy metallal és rockkal, mélységgel és a tőlük megszokott dallamvilággal.