Detty Juju - Dreamcatcher

Detty Juju - Dreamcatcher

A pécsi énekes-dalszerző hölgy és gitáros zenésztársa, Rudolf Flod 2016 decemberében jelentkezett első nagylemezével. Detty Juju jelenleg saját készítésű videóklipeket forgat az album dalaihoz, nemrég lett kész a második.

Kicsit Twin Peaks-érzetem van a dalokat hallgatva. Ez véletlen? Honnan ez a búskomor hangulat?
 
Érdekes, hogy pont a Twin Peakset említed, mert ez a következő sorozat, amit nézni akarok, ha befejeztem a Dextert. Az ilyesmi abszolút közel áll hozzám, örülök, hogy Lynchet hoztad fel.
Valóban sokszor elég sötéten látom a dolgokat, kritikus vagyok a világgal szemben. De van egy másik oldalam is, ami jóval pozitívabb és játékosabb. Szeretem összehozni a látszólagos ellentéteket.
 
Hogy mutatnád be röviden a Dreamcather-lemezt?
 
A Dreamcatcher koncepciós album, különböző, sokszor metaforikus álmokon keresztül mutat be egy éjszakát az elalvástól a felébredésig. De az egész lemezt is lehet úgy értelmezni, hogy az életről szól, vágyakról, félelmekről, átalakulásokról, stb., majd ahogy mindez körbeér. Mint az ouroboros. Nekem ezt jelenti, de nem várom el, hogy mások dekódolják az összes rétegét. Mindenkinek csak annyi, amennyit gondol róla.
 
Hogy kell elképzelni a home-made forgatásokat? Hosszasan tervezgetitek vagy (ami inkább elképzelhető számomra), hagytok teret a pillanatban felbukkanó érzeteknek?
 
Amikor írok egy dalt, akkor az nem csak hang, hanem kép is. Tudom, hogy miket szeretnék elmondani vizuálisan. És folyton jönnek az új ötletek meg a jegyzetfüzetek szerte-széjjel. De mindig rengeteget improvizálok is, pont emiatt. A mozdulataimat például rögtönözni szoktam, de hogy miért használok bizonyos kellékeket, annak oka és jelentése van.
 
Mik a következő lépések? Lehet titeket élőben is látni valahol a közeljövőben?
 
Nem tudom, hogy pontosan mikor lépünk fel legközelebb, de már nagyon várom. A színpad a kedvenc részem ebben az egészben. De addig se unatkozom, tervezem az új videókat, új dalokat. Próbálunk Floddal, a zenésztársammal, ő még készül a szólólemezére is. 
mm.alvajaro