Egy hónap Karácsonyig, de az ATOM már elkészült az ajándékunkkal

Egy hónap Karácsonyig, de az ATOM már elkészült az ajándékunkkal

Karácsonyi medley-vel jelentkezett a debreceni ATOM zenekar. A kaliforniai dallamos punk rock stílusban utazó csapatnak november 24-én jelent meg a Giccskarácsony, nagykarácsony című egyszámos kislemeze. A megjelenésről Tomster, az ATOM dalszerző énekese nyilatkozott.
 
Ebben a stílusban is gyakoriak a fel- és átdolgozások, nekünk ez az első ilyen jellegű munkánk. Bár szó volt konceptlemezről, több dallal, végül úgy döntöttünk, hogy egy számba zsúfolunk mindent, és olyan lesz mint maga a karácsony ünnepe - cukormázas, giccses, zsúfolt és rohanós. Ricsi jött elő a frappáns címmel.
 
 
A dalban felcsendülnek dallamok a Neoton Famíliától, Mariah Carey-től, Katona Kláritól, illetve a Száncsengő és a Mennyből az angyal dalokból. Mindez két perc negyvenöt másodperc alatt.
 
Az utolsó hat számos lemez az Éléskarma idején vettük fel a karácsonyi medley-t is, és ennek témája és különlegessége miatt inkább aktuálisan, külön a lemeztől, karácsony előtt szerettük volna megjelentetni, hogy kiemelt figyelmet kapjon.
 
Tomster már korábban is készített animációs klipet az ATOMnak, különleges AI technikával jött ki a legutóbbi klipjük is, a Termék a polcon. A Giccskarácsony, nagykarácsony is hasonló klipet kapott.
 
 
Köszönjük mindenkinek az idei éves támogatását. Sikerült néhány nagyon jó koncerttel zárni az évet, a Boobstorm, a Counter Clockwise, a Helo Zep, the Grenma és a Kozmosz társaságában. Jövőre is tartogatunk még meglepetéseket! 
 
 
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.