Egy plátói szerelmet mesél el a Liana zenekar új dala

Egy plátói szerelmet mesél el a Liana zenekar új dala

Az alig másfél éves Liana rendkívül termékeny módon jelenteti meg sorra dalait. A Dal 2024-ben az elődöntőig jutó A háztetők felett után most itt a Titokban, amely egy illusztrációs lyric videó kíséretében jelent meg.
 
A plátói érzelmek és vágyódás témáját járja körül a Titokban, ami ilyen módon, szövegét tekintve abszolút illeszkedik a Liana eddigi diszkográgiájába. “Szerelem témáit feszegető dalaink már vannak, sőt amik ilyen hangulatúak, azok elég nagy százalékban ezt a vágyódó, viszonzatlan típusát taglalják más és más módokon, úgyhogy nem újdonság ez a mostani hangvétel sem.” - árulta el a zenekar énekesnője, Kató Lilla. “Emellett itt is lehet találni természeti képeket, amik illusztrációul belekúsznak a dalban éppen történő szituációba, ami igencsak ránk jellemző stílus.”
 
A Titokban a korábbi Liana dalokhoz képest újszerű módon született. Míg eddig a dalok szerzője nagyrészt a zenekar billentyűse Lukács László, illetve Lilla voltak, mondhatni ez az első dal, amit a zenekartagok közösen a próbateremben raktak össze. A dalszöveg a felvétel előtti napokban készült el. “Sajnos vagy nem sajnos, nekem pont sikerült bevinni ezt az érzelmi szituációt a saját életembe, úgyhogy könnyebb volt ráhangolódni a témára, tudtam ötletelni a szöveghez én is.” - mondta el Lilla
 
 
A dalhoz Gagyi Ágnes grafikus készített illusztrációt, melyet Fejér Mihály (aurevoir., Vulp Lens) animált meg. Ágnessel úgy kezdődött az ismeretség, hogy pár hónapja megjelölte a zenekart instagramon egy általa készített kép mellett. Amikor felmerült, hogy kéne egy videó a dalhoz, azonnal rá gondoltak. A klip tökéletesen simul a dalhoz, hangulatában átadja azt a romantikus melankóliát, amit a zenében is igyekeztek megjeleníteni. 
 
A Liana zenekart legközelebb április 5-én csíphetitek el, a Turbina klubszobájában, ahol az esét Okos Viola (ex-Ethnofil) fogja nyitni.