Különleges zenei projekt

Különleges zenei projekt

Az idei adventi időszakban debütál az Unicum Akusztik, az ikonikus márka különleges zenei projektje. Az Unicum a Bagossy Brothers Company-val forgatott live session videója egyedülálló látvány- és hangzásvilágot bemutatva teremt hiánypótló platformot a hazai zeneipar tehetségei számára. A zenészek a felvétel során élő hangkeveréssel és rendhagyó helyszíneken mutathatják meg, hogy mély szakmai tudással, elhivatottsággal és innovatív ötletekkel milyen unikális produktumot hozhatnak létre – rávilágítva, hogy ezek az értékek a gyógynövénylikőr készítésénél is megkerülhetetlenek.
 
A december közepén megjelenő Unicum Akusztik első epizódjában a Bagossy Brothers Company, a varázslatos Gerbeaud Cukrászdában játssza el három kiválasztott dalát, mely kivételes alkalmat biztosít arra is, hogy a korábbi kedvencek mellett a közönség a zenekar legfrissebb, Ünnep című dalát is meghallgassa a rendhagyó produkcióban. Az évszázados múltra visszatekintő italmárka, az Unicum Akusztikkal párhuzamot teremt a zenei tehetség és az italkészítés között, hiszen mindkét alkotói folyamat magasfokú szakértelmet és elkötelezettséget igényel. A végeredmény mögött mindenkori érték: a valós teljesítmény áll.  
 
Kizárva minden mesterségesen, gépi úton generált hangot vagy effektet, a tehetséget helyezi előtérbe a koncepció. Az előadók arról is beszámoltak, hogy itthon eddig nem létezett hasonló platform, mivel az akusztikus élő formátum alapvetően a koncertezéshez, míg a hangrögzítés a lemezfelvételek folyamatához kapcsolódott.
 
„Mindig is szerettük kicsit a komfortzónákon kívülálló közegbe vinni a dalainkat, a Gerbeaud miliőjén is rögtön azt éreztük, hogy új színt és ízt ad a dalainknak és a mondandónak. Még nekünk is mást jelentenek ebben a formában. Különleges kihívás elhagyni nemcsak az album- hanem a koncertverziót is, és élőben valami egészen frisset alkotni – nyilatkozta Bagossy László, a zenekar basszusgitárosa. –  Sokat agyaltunk a felkészülés során, és kicsit átalakítottuk a három nótát, az Unicum Akusztikra szabva. A legizgalmasabb az élő adás rögzítésében, hogy a klippel ellentétben az eredmény az itt és mostban születik.”
 
A cukrászdában felcsendül a közönségkedvenc Visszajövök, valamint a Parno Graszt zenekarral közösen szerzett dalukat, a Fújj meg szélt, itt „szólóban” adhatták elő. Ráadásul egyfajta premierként is tekintenek a felvételre, hiszen eljátszották frissen megjelent karácsonyi albumuk címadó dalát, az Ünnepet, amely hűen tolmácsolja a fiúk karácsonyhoz fűződő viszonyát: ebben a család középpontban áll, akárcsak az Unicum márka-értékrendjében. Az Unicum Akusztik live sessionből így olyan különleges felvétel született, amely mostantól bármikor elérhető, és extra művészi tartalmat ad a dalhoz.
 
„Nagyon rég bennünk van ez a karácsony-életérzés, és már próbálkoztunk is hasonló dalokkal. Most megírtuk az Ünnep című nótát, amelyhez egy egész karácsonyi lemez is elkészült. Ez egyfajta beharangozó tőlünk, a közönségnek – mesélte Bagossy Norbi. – Mesés kölcsönhatás valósult meg: a Gerbeaud, az Unicum és a dal nagyon jól álltak egymásnak.”  
 
Az ünnepi különkiadás a zenekar szívéhez azért is közel áll, mert elmondásuk szerint az Unicum az a megkerülhetetlen ital, amely biztosan ott van a backstage-ben koncertezéseik során, így az együttműködéssel most ők maguk is részeseivé váltak a legendás márkatörténetnek.
 
„Az Unicum Akusztik kiváló formátum arra, hogy a komoly szaktudással rendelkező zenészek és az Unicum szakértelme közti párhuzammal felhívjuk a figyelmet a valós teljesítmény értékére. Egyúttal a nagyszerű akusztikus zenei produkciókon keresztül is újat, fontosat hozhatunk létre” – nyilatkozta a projekt kapcsán Zwack Sándor, az Unicum Nyrt. Igazgatóságának elnöke. 
 
Az Unicum már korábbi kollaborációkkal is nyitott a könnyűzenei kultúra felé. 2022-ben olyan szintén élvonalbeli, tehetséges zenei titánokkal forgatott, mint Beton.Hofi vagy Dzsúdló. Ezek a projektek messze túlmutatnak a márkakapcsolásokon; olyan kulturális összefonódások, amelyek generációkat kötnek össze és örökérvényű értékekre hívják fel a figyelmet, miközben újakat teremtenek.
 
Az Unicum Akusztik első adása, már elérhető – a Bagossy Brothers Company YouTube-csatornáján: