„…egyszer úgyis bejön valami, ami kiránt…” – PETOFI-interjú

„…egyszer úgyis bejön valami, ami kiránt…” – PETOFI-interjú

A nyíregyházi PETOFI nemcsak nevével keltett hamar feltűnést a hazai metal/metalcore-szcénában, a szövegek mívessége, az outfit és a színpadi teljesítmény is gyorsan ismertté és elismertté tette a bandát. Legközelebb augusztus 8-án a Tattoo The Sun Festen

Mit tapasztaltok, hendikepet jelent, ha egy zenekar a fővárostól olyan távoli városban alkot, mint Nyíregyháza?

Bena: Amíg többen laktunk otthon, addig annyira nem éreztük hátránynak, hogy nem pesti zenekar vagyunk. Viszont most, hogy már csak Zoli lakik Nyíregyen, kezdenek előjönni a problémák, meg kevesebbet tudunk próbalni, mint eddig és a koncertre eljutás is egyre nehezebb így, de próbálunk megoldást találni erre a problémára.

Ha megengedtek egy bizarr párhuzamot: mintha a következő generáció Hobo Blues Band-je lennétek. Már ami a szövegcentrikusságot és a költőiséget illeti. Mi a szövegeket átjáró világfájdalom alapja? Szerelem?

Bena: Az 'Árnyunk az égbolt' szövegileg mondhatni, hogy a szerelemre épül, vagy inkább annak hiányára. Az egész kislemez egy történetet mesél el csak a 'Pusztulás II.' töri meg a koncepciót.

„Úgy élek, ahogy más haldoklik”. Valóban ennyire rossz a helyzet, vagy van azért némi költői túlzás ebben?

Bena: Termeszétesen van benne túlzás. Szerintem mindenki életében vannak olyan pillanatok, amikor úgy érzi, hogy ennél már úgy sem lehet rosszabb. Ezeken a dolgokon valahogy tovább kell lépni és arra gondolni, hogy egyszer úgyis bejön valami, ami kiránt.

A zenekar grafikai világára is elég komoly hangsúlyt fektettek. Van esetleg a csapatban vizuális művész?

Bena: A legtöbb grafikát én csinálom, de művésznek semmiképp sem mondanám magam ,csak szeretek rajzolni és photoshoppal dolgozni. Viszont, mivel egyre kevesebb a szabadidőm, ezért most megtörik az a hagyomány, hogy csak én rajzolok a zenekarnak. Felkértuk Bokis Balazst (Satelles), aki veszett jó old school mintákat rajzol, hogy csináljon nekünk egy mintát, amit hamarosan meg is mutatunk!

Mit gondoltok, a zenekar a jövőben is végig kitart emellett az éjfekete, fájdalmas koncepció mellett? Vagy esetleg egyszercsak előrukkoltok egy csupa dúrban írt, napfényes dalcsokorral…

Bena: Vidám dal valószínűleg nem lesz, de mivel szeretünk új dolgokat kipróbálni, ezért biztosra nem tudom mondani. Már az új anyaghoz is vannak ötletek, de még nagyon gyerekcipőben járunk vele.

Merre lesztek láthatók élőben a közeljövőben és úgy egyáltalán mik a tervek?

Július 31. Kexx Fesztivál, ahol az Akkezdet Phiaival fogunk egy napon játszani, amit iszonyatosan várunk és augusztus 8. – Budapest, Dürer Kert Tattoo The Sun Festival, ahol a kisteremben húzzuk a Hanoi-jal, az Orion Dawn-nal és sok-sok remek bandával. Továbbá ősszel megint meglátogatunk pár várost Dunán innen, Tiszán túl egyaránt.