Elkezdődött az Öröm a Zene új évada

Elkezdődött az Öröm a Zene új évada

A paksi eseménnyel elkezdődött az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat 2023-2024-es évada. A Kárpát-medence legnagyobb könnyűzenei versenye ezúttal is kiemelkedő tehetségeket keres, és minden vármegyében külön döntőben megméretteti a legjobbakat. Januárban két városban, Pécsett és Nyíregyházán lesz tehetségkutató.
 
A The Lovers zenekar nyerte az Öröm a Zene 2023-2024-es évadának első tehetségkutatóját Pakson, ahol kiemelkedő zenei tehetségéért Pintér Norbert, a Manna Dala basszusgitárosa kapott Újfalusi Gábor Díjat. A Tolna vármegyei döntő után Pécsett rendeznek tehetségkutatót, a Z Faktort január 6-án, ezt követi január 20-án a nyíregyházi Hollywood-i Sztárok Tehetségkutató. Utóbbira január 10-ig lehet jelentkezni, és a díjazottak komoly nyereményekkel távozhatnak majd a helyszínül szolgáló Club Hollywood-ból. A jutalmak között szerepel fellépési lehetőség a tokaji Wild East Rock fesztiválon és a Club Hollywood-ban, illetve stúdiózást és tárgyi nyereményeket is kapnak zenekarok.
 
A korábbi évekhez hasonlóan a 2023-2024-es évadban is minden vármegyében lesz döntő, majd jövő októberben az összes nyertes összeméri tudását az Öröm a Zene nagydöntőjében.
 
A tehetségkutató-sorozat az NKA Hangfoglaló Program támogatásával zajlik.