Először rendezik meg a Balatoni Sörök Fesztiválját
Hogy ne csak a borokról és a borozásról szóljon a nyár a Balatonon, hanem megmutathassák magukat a hasonló minőséget képviselő kisüzemi sörfőzdék is, megrendezik az 1. Balaton Beer Weekend-et, Zamárdiban. Az ingyenes eseményen sörkészítő workshopot is szerveznek.
A Balaton Sound utáni hétvégén, a ZAM! terasz melletti partszakaszra települnek ki a balatoni régió kézműves sörfőzdéi, többek közötti a balatonföldvári, tapolcai, zirci, balatonszentgyörgyi vagy sümegi manufaktúrák. A minőségi ételkínálatról street food kocsik gondoskodnak, így lesz amerikai bbq, gyros, gőzgombóc, illetve hibrid és vegán street food is. A rendezvény vendégországa Csehország, a cseh söröket pedig a Beer Board mutatja be.
A balatoni borok töretlen népszerűsége mellett ugyanis a sörfogyasztók száma legalább olyan magas, mint a borosoké, így a fesztivál azzal a szándékkal valósul meg, hogy megismertesse a balatoni nyaralókkal a régió kisüzemi sörfőzdéit.
„Az esemény a Zamárdi Önkormányzat, a ZAM! és a Food Truck Show koprodukciójaként jön létre, hagyományteremtő céllal. 2024-re már szeretnénk road show-jelleggel kiterjeszteni a Balaton part több pontjára is” – mondta V.Horváth Zoltán a Food Truck Show tulajdonosa, aki a rendezvényen a minőségi streetfood kínálatért felel majd.
Az eseményre a belépés díjtalan, csak a sör kóstolásához szükséges üvegpoharat kell jelképes összegért megvásárolniuk a vendégeknek, melyhez a fesztivál több pontjára poháröblítő pontokat telepítenek a szervezők, akik ezzel a környezet megóvásán túl a sörfogyasztás minőségén is igyekeznek javítani.
Edukatív programként a Zam! előadótermében sörkészítés workshopot szerveznek, előadásokkal és alapanyag-bemutatóval.
Kiállítók:
Zirci Apátsági Sörfőzde
Helka – Balatonföldvár
Sümegi Sör
Sörművek – Balatonszentgyörgy
Stari – Tapolca
Legenda Sörfőzde
Monyo Sörfőzde
Pilvax Serház
Hübris Sörfőzde
Beer Board - Balatonfüred
Dream Steam – gőzgombóc
PizzBurger – hibrid streetfood
Smokey Monkies – amerikai bbq
Meraki – gyros
Las Vegans – vegan streetfood