Ez az idei jól meggondolt fesztiválra pakolós cikk, úgyhogy jól figyelj!

Ez az idei jól meggondolt fesztiválra pakolós cikk, úgyhogy jól figyelj!

Távolról indítom, remélve, hogy kellően célba talál! Mindannyiunk fürdőszobája telistele van, olyan termékekkel, amiket soha nem használtunk, és amiket azért vettünk meg, mert finom illata van, vagy egyet fizet - kettőt kap akció volt, vagy rendkívül alacsony áron hozhattuk el a boltból, esetleg ingyen utánunk dobták, ha vettünk legalább 5 másik terméket, vagy éppen csak azért, mert szép a csomagolása! 

Fontos leszögeznünk: a csomagolás szemét! 

És tartsuk fókuszban ezt a részt! Na, mármost, ha ezeket a termékeket otthon nem használtuk eddig, akkor valószínűleg nem fesztiválozni fogjuk elvinni a háromszorosan becsomagolt, cuki díszdobozos szappant, kölnit, hidratálókrémet. De akkor mit vigyünk magunkkal fesztiválozni?!

Pucér termékeket! Így van! Vagy, ha már halmazállapota nem engedi, hogy pucér legyen, legalább az a csomagolás kerüljön vissza a körforgásba. Pont, ahogyan otthon a papírhulladékot az arra kijelölt gyűjtőbe dobjuk. A LUSH a felesleges köröktől mentes újrahasznosítást kínálja! 

Mindjárt mondom, hogy mit is jelent ez, de előtte magyarázkodom a pucér szó miatt! Mark Constantine, a Lush társalapítója eképpen fogalmazta meg a cég álláspontját: “A Lush megalakulásakor egészen az alapokig visszamentünk - megszabadultunk a csomagolástól és magasan képzett eladók sokaságával töltöttük meg az üzleteinket, hogy visszahozzuk a beszélgetés és a szakértő kiszolgálás művészetét.” 

Ezalatt pedig azt érti, hogy igen, csomagolásmentes termékek csaknem százaival találkozhatunk egy Lush boltba betévedve. Legyen szó szappanról, fürdőbombáról, samponról, krémről, habról és mindenféle állagokról. Ha mégsem oldható meg csomagolás nélkül, a lehető legkevesebbet használnak. És mi sem bizonyítja jobban, hogy ez működik és bevált ipar, minthogy a Lush szilárd samponjai már 30 éve vannak a piacon! 

Ha az újrahasznosításra gondolunk, rendszerint egy felesleges sétát kötünk hozzá, ami egy kék, zöld, sárga kukához vezet, ahova külön kell bedobni a flakonjainkat. A Lushnál ez nem így működik! Összegyűjtöd a kis “re-logóval” ellátott csomagolást, a következő vásárlásodnál magaddal viszed és 5 db visszahozott tégely után kapsz egy friss arcpakolást, vagy kedvezményt a következő vásárlásodból!

Az alap témánkhoz visszakanyarodva: a fesztiválra való csomagoláskor a lehető legnagyobb helytakarékosság jegyében az alábbi pakolási listát javasoljuk a kozmetikumok és mindennap használatos fürdőszobai termékek csoportjában (ahhoz, hogy semmiképp se boruljon ki semmi a ruhákra!): a hidratálás mellett mindenképp fontos a megfelelő ásványianyag utánpótlás is, így egy magnéziumos masszázstömböt mindenképp pakolj be, a Jumping Juniper szilárd sampon pedig teljes fejbőrfertőtlenítést végez egy hajmosás alkalmával, így ezt se hagyd otthon! 

Arcra Charcoal arcszappan, testre pedig a frissítő Outback Mate vagy a citrusos Bohemian szappant ajánljuk! (Természetesen egy fenntartható terméktartót is bedobhatsz a kosárba az eddig kiválasztott termékek mellé, amiket ITT találsz!)

Ha szétnézel a boltban, mindenképp less rá a legújabb SpongyaBob Kockanadrág kollekcióra is, mert érdemes!

Fotó: Lush Cosmetics
A cikk a LUSH Hungary megbízásából jelent meg.