"Ez lesz Budapest illata!" - Arejay Hale // Halestorm interjú a ROCKSTAR-on!

November 20-án mi más lehetne a program egy hard rock kedvelőnek a naptárjában, mint a Black Veil Brides és a Halestorm bulija a Papp László Budapest Sportarénában... A Black Veil Brides-zal volt egy interjúnk ugyan, de ez most egy másik terep, hiszen volt szerencsénk elcsípni Arejayt, a Halestorm alapító dobosát pár kérdés erejéig az otthoni stúdiójában még a turné kezdete előtt. Arejay és testvére Lzzy Hale még tiniként hozták össze a zenekart és azóta is töretlen a raajongótábor leleksedése. Az övékéről ne is beszéljünk, Arejay a videós interjú során 200 fokon égett, alig várta, hogy elinduljanak megint turnézni. Még nem tudjuk pontosan milyen illatfelhőben fog pompázni, de az interjú végére reméljük lesz egy elképzelése mindenkinek! Szerintünk egy vad, izzó pompát idéző illat lesz! Aztán meglátjuk.... Hogy mikor és hol? Még egyszer: NOVEMBER 20., PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA!
 
Nem is tudom hol kezdjem, hiszen korlátozott időnk van. Tudom, hogy volt interjú most ezelőtt is. Mit kérdeztek mások? Csak, hogy ne kérdezzem ugyanazokat…
Arejay: Hú, például, hogy milyen volt Budapest eddig nekem. De nagyon jó volt. Amikor a pandámia után voltunk első turnén, akkor voltunk Budapesten utoljára és imádtam, hogy végre kiszabadultunk, hogy újra szabadok vagyunk. Sokkal komfortosabb és magabiztosabb voltam, mint azelőtt, mert most igazán felfedezhettük Európát. Mindent meg akartunk nézni, a városokat, a kultúrát tanulmányozni. Budapest gyönyörű hely, nagyon szeretem, úgyhogy örülök, hogy visszatérünk.
 
Na, akkor igyekszem ennél különleges kérdésekkel bombázni, ha benne vagy!
Arejay: Persze, gyerünk!
 
Ami a turnén és zenén kívüli kérdéseket illeti…
Arejay: Várj csak egy picit, ezt a neon lámpát be kell kapcsolnom mögöttem, teljesen elfeledkeztem róla eddig. Azt néztem, hogy miért olyan sötét az a sarok…
 
 
“Stay smelly” - Ez lenne a felirat a neon szövegen?
Arejay: Igen. Ez a parfüm mániámnak szól. De nem is annyira a szöveg, inkább a pink világítás, ami megfogott benne végül. Jól mutat itt a stúdiómban!
 
Igen, de a hajadhoz is jól megy, most ne fesd át a hajad, vagy vegyél új neon fényt! Na, de a kérdésekre visszatérve: Ha bárhova mehetnél, hova költöznél most?
Arejay: Ah, hát nyilván Magyarországra! Nagyon szeretem! (nevet) Komolyan, simán! De nem tudom, Európába az biztos. Ha Amerikában nem jönne össze semmi, akkor fixen Európa lenne. Koppenhágát imádtam nyáron, vagy Amszterdam, Bécs, imádom Barcelonát is vagy Lisszabont. Franciaország vagy Olaszország déli részei is nagyon vonzanak. Talán még Ausztrália és Új Zéland is nagyon menő lenne, oh vagy Japán! Japánba is bárhova mennék! Szóval igazából elég hosszú a lista. Jó messzire itthonról! (nevet)
 
Kérlek, képzelj el egy világot zenészek nélkül. Mi lennél? Milyen hivatást, foglalkozást választanál?
Arejay: Nehéz kérdés, mert hirtelen nem tudom miben lennék jó. Ha korábban elkaptam volna a parfümvilág hívó szavát, akkor azt hiszem abba vágtam volna a fejszém nagyon korán. De teljesen az alapoktól, én találtam volna ki az illatokat is. De mindenképp valami kreatív vonalon helyezkednék el, ha nem lehetnék zenész. Digitális tartalomkészítő, talán stand-upoltam volna, az ígyis néha megy, vagy színészkedés. Tényleg, a kreatív szféra, amiben komfortosan érzem magam. A nagy irodás, multicéges környezetben nem lennék otthon, a barátnőm ebben van és néha mesél a melós dolgairól és olyan az nekem, mintha egy teljesen más nyelven szólna hozzám. Egyszerűen nem értem. A kreatív szférában több kihívást látok magam előtt és jobban oda kell tegyem magam és az erőforrásaimat fullra ki kell használjam, hogy a végén siker legyen belőle. De nem is erről szól talán, hanem hogy szeresd és szívből csináld, amit csinálsz! Ha meg még a számlákat is fedezi… 
 
 
Az már bónusz! Turnétéma, de talán nem is annyira komolyan: Van bármiféle kabalád, amit mindig magaddal viszel turnéra és gyakorlatilag mindenhova? Egy dzseki vagy kulcstartó?
Arejay: Ez megint jó alkalom, hogy elmondjam, hogy nem megyek sehova parfüm nélkül. Nézd csak… (elővesz egy kis zacskót pár apró tartállyal - a szerk.) Ez a “travel size” parfümmintás tasakom. Mindig feltöltöm ezeket a kis üvegcséket indulás előtt. Ha végigutazom a világot, akkor legyen mindig jó illatom, nem? Biztos érzik a közönség soraiból is! (nevet) Ha csak “itthon” megyünk egy turnékört, akkor van, hogy teljes üvegeket viszek magammal, de amikor messzebb megyünk mindig ezeket a kis… nem is tudom miket viszem…
 
 
Olyanok, mint a tamponok, így kamerán keresztül! (nevet)
Arejay: Igen, valahogy így! Mint egy reklámban: “Frissítsd fel a közérzeted ezzel a kis “Tuscany Leather” tamponnal Tom Fordtól!” (nevet) Ezt különben biztos viszem majd magammal, mert télen is turnén leszünk, és ez egy nagyon sötét, határozott illat. Szóval ez nálam lesz! Alig várom már! Minden városban más és más illatom lesz és az lesz az adott város illata, amiről majd emlékszem az aznapi városnézésre vagy koncertre! Később majd megszaglászom az üvegcséket és tudni fogom, hogy “Oh, ez Budapest” vagy “Koppenhága illata” és a többi. 
 
Valami faszát válassz majd Budapesthez kérlek, hogy jó emlékeid legyenek mindenképpen! Ha pedig szóba hoztad a koncertet. De inkább zene lenne a téma. Milyen zenét hallgatsz? Hallgatnád pl magatokat, Halestormot, ha nem lennél benne a bandában?
Arejay: Hát, akkor lehet, de annyiszor hallom így a dalainkat, hogy jelenleg nem nagyon hallgatom a saját zenénket, max ha néha megy a rádióban. De ahogy a zenei diétám áll, azaz palettám, az annyi, hogy van egy lejátszási listám és ha valahol a világban hallok valamit, amit tetszik, Shazamozom és lementem erre a listára, és otthon ez szolgál inspirációul a következőkben. Szeretem a pop zenét, anyukám Stevie Wonderen, Prince-n, Michael Jacksonon és Elton John-on nevelt. Apukám volt a rockosabb vonal képviselője, így van egy kellemes összecsengése a zenéknek bennem, a heavy metal és a pop közt állok! Olivia Rodrigo lemeze, a Sour például az egyik legjobb lemez, amit valaha hallottam. Harry Styles, Rüfüs Du Sol, Black Bear, de még Lady Gaga és Taylor Swift is nagy kedvenceim. 
 
 
Milyen zenehallgatási szokásaid vannak? “Egydalos” vagy “lemezvégighallgatós” típus vagy?
Arejay: Végülis előadó és műfaj függő is ez. Na, meg lemez függő is! A legutóbbi Sleep Token lemez tökre bejött egyben az egész! Oda, vissza, mindenhogy szívesen hallgatom, mert ez egy teljes, egy egész, egy tökéletes munka. Szeretem az Electric Callboyt is, és a Sleep Tokenhez hasonlóan visszatartottak dalokat, így volt idő megemészteni az első adagot, majd utána jött még 5 dal. Zseni! De van, hogy csak random a kedvelt dalaimat felrakom egy lejátszási listára és beállítom, hogy keverve játsza le őket. Szeretek zenét hallgatni, de az írás az én terepem igazán. Alapvetően pop zene az, ami, mintha kiválasztott volna magának mindigis, de ott a Halestorm vagy a Chemical Fire, amik viszont rock zenekarok, ott sokkal heavy-bb dalok kell, hogy szülessenek. Van, hogy megírom poposban és Taylor a Chemical Fire gitárosa ráimprovizál egy olyan ütős riffet, hogy nem mondanád meg, hogy popból indult, viszont megmaradt az a melódikus dallamvezetése, hogy tök fasza kombót alkot így egészként.
Szóval végülis minden hangulat kérdése, hogy mit hallgatnék, hallanék adott pillanatban. Mindegy, hogy hallgatásról vagy írásról van szó. 
 
Köszönöm! Reméljük az illatod majd vezeti a közönséget és mindenki időben odatalál november 20-án a Budapest Arénába!
Arejay: Ígérem, hogy finom illat lesz aznapra betervezve! (nevet) Ott találkozunk!