„Ez vagyok én valójában” – megjelent az ARONS LCC bemutatkozó nagylemeze

„Ez vagyok én valójában” – megjelent az ARONS LCC bemutatkozó nagylemeze

Hajba Áron énekes-gitáros-dalszerző személyes naplójaként nyújtja át az ARONS Land Cargo Co. most megjelent debütáló nagylemezét. Az Always Closer Never There című albumon a Jazzékiel korábbi gitárosának kilenc ihletett folk, country, rock és blues hagyományokat felelevenítő szerzeménye hallható. Társai a lemezfelvételen a fivérei voltak, az albumot felvezető, álomszerű animációs videoklipet a Road to Canaan című dalra pedig Áron húga, Orsi készítette. A Klinik gondozásában megjelent LP meghallgatható és megvásárolható Áron Bandcamp-oldalán, és még karácsony előtt elérhető lesz az ismert streaming-szolgáltatóknál is.
 
Hajba Áron szólóprodukciója, az ARONS Land Cargo Co. idén ősszel mutatkozott be az album záródalához, a Homeward Boundhoz készült kislemezzel és utazós videóklippel. Ezt követte a testvére, Orsi által a Road to Canaan című dalra készített animációs kisfilm. A most megjelent Always Closer Never There nagylemez kilenc dalát átjárja az amerikai folk, a rock és a blues, a sallangoktól mentes, dalközpontú zene szeretete.
 
„Az eddigi zenekaraimban mindig igyekeztem minél többet hozzátenni a produkcióhoz, közben pedig a lehető legjobban belesimulni a banda zenei világába. Ez mindig izgalmas kihívás a számomra, de itt volt az ideje, hogy készítsek egy olyan anyagot, amelyben végre megmutathatom azt is, ki vagyok én valójában”– mesélte el Áron a produkció és a nagylemez születéséről. Az Always Closer Never There album készítésekor elmondása szerint nem próbált idomulni semmilyen műfajhoz: olyan zenét szetetett volna, ami számára magától értetődő és száz százalékig a sajátjának mondhatja: „Ez a lemez lényegében az én naplóm.”
 
A lemezfelvétel a 70-es évek hangulatának megfelelően analóg technikával, egy légtérben, egyszerre játszva zajlott a Supersize Stúdióban, Áron zenésztársai a testvérei – Hajba Imre (basszusgitár), Hajba Mátyás (gitár), Hajba László (dob) – és Tóth Attilával (Hammond orgona) voltak. Az Always Closer Never There meghallgatható és megvásárolható az ARONS LCC Bandcamp-oldalán, de még karácsony előtt elérhető lesz az ismert streaming-szolgáltatóknál is. Aki a fizikai formátumot részesíti előnyben, CD-n is kézbe veheti a lemezt, ez szintén a Bandcampről rendelhető meg.
 
Az ARONS Land Cargo Co. projektben Áron kísérőzenekarát fivérei alkotják, az albumot felvezető Road to Canaan című dalra pedig a húga készített letisztult képi világú, éjszakai hegyes-völgyes videoklipet. A MOME animáció szakán tanuló Hajba Orsi a dalban vokálozik is. A két hónapnyi munkával elkészített animációs videoklip arról szól, hogyan alakítja az ember a vadont otthonává a végtelent behálózó autópályák, villanyvezetékek tápcsatornái segítségével és viszont: hogyan teszi a vad természet éterivé és líraivá a funkcionális élet előre kiépített pályáját.
 
A 2016-ban, nemrég alakult Klinik fiatal zenészek, producerek és grafikusok közösségeként a labelhez tartozó művészek munkáját segíti lemezeik gondozásával, kiadásával, szervezéssel és PR-ral. Hajba Ároné mellett jelenleg a Jazzékiel, az Anton Vezuv, a Musica Moralia és a Deadmen következő produkcióin dolgozik.
 
 
Fotó: Kósa Péter
Lemezborító: Jakab Péter