"Félig már ébren, félig még álomban. Aludtam is, meg nem is." - Itt a HERSELF & Blansch közös dala

A HERSELF új dallal fordul az őszbe. Félig már ébren, félig még álomban. Aludtam is, meg nem is. Az Ébresztős egy olyan dal, ami hűen hozza a fárasztó hétköznapok nyűgösen ébredezős reggeleinek hangulatát.
 
Bakos Atit, a zenekar frontemberét az ébresztő órája ihlette dalírásra.
Bakos Ati: "Egyik reggel arra ébredtem, hogy muszáj kezdeni valamit az ébresztőórám elképesztően idegesítő hangjával, szóval rázongoráztam. Örülök, hogy értelmet tudtam adni szegény ócska szerkezet létezésének, mert bár felkelni rá sosem sikerült időben, az akkordmenet nem lett rossz, úgyhogy Zitával számot írtunk belőle."
 
 
A dalban Ati hangja mellett Blansch (Rausch Blanka) hangját hallhatjuk. 
Bakos Ati: "Mivel akkoriban nem volt még állandó énekesünk, arra gondoltunk, miért ne lehetne ez egy Blansch-sal közös dal."
Blansch: "Atival 2021-ben találkoztunk először, amikor közösen örömzenéltünk a színpadon, hiszen a Paperdeer minket kért fel játszani az élő koncertjeikhez. Atival mindig is jól kijöttünk a próbákon a koncerteken, vagy amikor húgával Zitával, hármasban felmásztunk a Gellért-hegyre kibeszélni az élet dolgait… Annak ellenére, hogy már lassan 2 éve beszéltük, hogy kéne egy közös zene, most jutottunk el arra a pontra, hogy teljesen összeállt a kép."
 
 
Amilyen könnyen megszületett a dallam, olyan gyorsan érkezett meg a szöveg is hozzá.
Blansch: "Anno egy recsegős, kicsit zajos szintetizátor alappal kezdődött el minden. Emlékszem meg is lepődtem, mert amikor megkaptam a demót, rá egy órára meg is írtam a saját verzémet. Megihletett a dallam, így csak kirepültek belőlem a szavak. A folyamatnak a dalszövegírás része elég könnyen ment. Atival egy rugóra járt az agyunk, így kitudtuk egészíteni egymást. Az alap koncepciója a dalnak, egy álomkép. Talán valami olyasmi, amikor két ember ugyanazt álmodja, csak más nézőpontból."
Bakos Ati: "A szöveg kicsit csapongó és összevissza, ahogy néha az álmok is, mikor éberen éljük meg őket. Ez az az állapot, amikor az érzéseink, félelmeink és vágyaink összekavarodnak és amikor felébredünk csak egyet szeretnénk: aludni még egy kicsit."
 
A dal hangzásvilágát egy különleges hangszerrel fűszerezte meg a zenekar. 
Bakos Zita: "Régóta dédelgetett vágyunk volt, hogy a hárfa hangja is belekerüljön a dalba, ezt valósította meg Mikus Adrienn hárfaművész csodás játékával."
 
 
Az Ébresztős elektronikus zenei alapjait Kiss Benji (Bleau, Paperdeer) rakta össze. A stúdió- és mix&master munkák pedig Kirschner Péter fülét dicsérik. 
Hamarosan megjelenik a HERSELF első nagylemeze, de már dolgoznak a másodikon is gőzerővel, ami ígéreteik szerint a zenekar egy új arcát mutatja majd meg.