Feszes riffek, fülbemászó dallamok és önreflexív dalszövegek – itt a Gorlo Volka második nagylemeze

Feszes riffek, fülbemászó dallamok és önreflexív dalszövegek – itt a Gorlo Volka második nagylemeze

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.
 
A Gorlo Volka 2015-ben alakult és az azóta eltelt évek során elég komoly bázisra tett szert. Jelenlegi felállásában 2023 tavasza óta működik a produkció és energikus koncertjeiknek köszönhetően a Felvidék bejáratott fellépőjévé váltak. Szakmai körökben is bőven sikerült már bizonyítaniuk, tavaly szeptemberben megnyerték a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét, és fantasztikus szereplésükkel bejutottak az Öröm a zene tehetségkutatójának döntőjébe is.
 
 
A Gorlo Volka első lemeze két évvel ezelőtt jelent meg – ebből az információból pedig egy laikus zenekedvelő is hamar leszűri a lényeget: az együttes tagjaiban egyszerre tombol az alkotói véna, a kreativitás és a buzgó tettvágy. Már a Szeretetjárvány című albumnak is meglehetősen pozitív fogadtatása volt az alter-pop-rock körökben, pedig a Titokhoz képest kevésbé kiforrott anyag volt, inkább összegyűjtötte az addig kiadott különálló számaikat.
Az új hanganyagnak óriási löketet jelentett, hogy a Gorlo Volka teljesítményét a Petőfi Nagylemez Program keretében is díjazták. A Titok így végül két kiváló szakember közreműködésével valósult meg, a kezdetekben a galántai Szabó Ádám „Gila” vezényletével folytak a munkálatok, amiket pályázat megnyerését követően Mazán Attila producer segítségével fejeztek be a budapesti Csend Stúdióban.
 
 
...és ha már a csendnél tartunk! A Titok egyik húzódalához és előfutárához, a Csended című trackhez egy rendkívül ötletes videoklipet készített a csapat. Az egész nyersanyagot a várhosszúréti Buzgó nevű erdőben készítették kora hajnalban. A videót tavasszal vették fel, azonban mindenképpen egy sötétebb és komorabb képi világban gondolkodtak, hogy a zenei aláfestéssel kiegészítve a nézőknek egy kompakt audiovizuális élményben legyen részük.
 
Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy a Gorlo Volka különleges zenei világa élőben is elvarázsoljon, akkor nem kell sokáig várnod – a banda ugyanis hamarosan Budapestre látogat. November 25-én ők nyitják meg az estet a Holló előtt, a Három Hollóban. Láttad már ennyiszer leírva egy mondatban a holló szót? Nem? És a Gorlo Volkát élőben? Akkor vésd be a naptáradba, mert ott a helyed!
 
Fotó: Angelika Havettová