Filmek, amiket legjobban várunk 2018-ban

Filmek, amiket legjobban várunk 2018-ban

Rengeteg várós filmet írhatunk fel az „Amit idén látnom kell”-listánkra: Deadpool, Solo: Egy Star Wars-történet, Hunter Killer, Passió 2: a Feltámadás, X-Men, Tomb Raider, Mission: Impossible - Utó6ás, Ocean's 8, Bohemian Rhapsody, Sunset...

Örömködhetünk, hisz sűrűnek ígérkezik az év moziügyileg, rengeteg várós filmet írhatunk fel az „Amit idén látnom kell”-listánkra. Még mindig tarolnak a szuperhősök, ráadásul az X-Men-univerzum dupláz is az évben, áprilisban az Új Mutánsok, reméljük, egy jókora vérfrissítéssel pezsdíti majd fel a szériát, az ősszel érkező Sötét Főnixben pedig visszatérnek a már jól ismert arcok. Az év vége felé Aquaman is külön részt kap a Trónok harcából jól ismert Jason Momoa főszereplésével, de lesz új Bosszúállók (Végtelen háború) is. Nem kifejezetten képregényhős, de mindenképpen egy különleges karaktert hoznak vissza a vászonra márciusban: az új Tomb Raider elég ígéretesnek tűnik, főleg, hogy Lara Croft szerepében Alicia Vikanderben gyönyörködhetünk. A másik nagy futkározó, Tom Cruise is jön a legújabb Mission Impossible-lel, ami már a 6. lesz, reméljük, a 7-ben jobban vigyáz majd magára a művész úr. Nagy izgalmakat várunk a nyáron mozikba kerülő Ocean's 8. részétől is, mely „Az évszázad átverése” lesz, viszont most csak csajokkal: Rihanna, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sandra Bullock, Cate Blanchett szereplésével. Ha már csajok és átverés, a március elején megjelenő, nálunk forgatott Vörös Verébben Jennifer Lawrence egy „csábító” kémet játszik majd. Nagyon ígéretesnek tűnik a két zenészfilm is, az egyik a Queen frontemberének életéből forgatott Bohemian Rhapsody majd télen jön, kíváncsian várjuk, milyen Freddie Mercuryt kapunk Rami Malektől. A másik nagy durranás pedig a 76-os Csillag Születik új verziója Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével, aki egyébként a filmet is rendezte. És végül, de főleg nekünk elsősorban két hazai mozit is nagyon várunk: a Saul fiáért Oscar-díjat kapott Nemes Jeles László új filmje, a Sunset sötét családi titkokról fog szólni, Pálfi György nagy költségvetésű sci-fijét, Az Úr hangját pedig egy Stanislaw Lem regény alapján forgatták. Persze ezzel még korántsem teljes a lista, de ez jó hír, hogy ennyiféle film áll rendelkezésünkre 2018-ban is, mindenki válogathat.
 
 
Deadpool 
 
Itt a Deadpool előzetes végre! Májusban jön a második kaland a garantáltan legkülöncebb
szuperhőstől, és aki valami furcsaságra számított a trailerben, az nem fog csalódni! A történetből ugyan sok nem derül ki, de poén annál több van: Ryan Reynolds láthatóan megint elemében van. A pletykák szerint ugyanis szinte az összes viccet ő imprózza, annyira fekszik neki Deadpool újragondolt karaktere. Nos, akár igaz a sztori akár nem, az biztos hogy újra extra és extrém filmélmény vár mindenkit május 17-én – ahogy az a promófotókból is kiderül, amik tavaly ősz óta szivárognak a stáb (persze elsősorban Reynolds) jóvoltából.
 
 
 
Solo: A Star Wars Story 
 
Han Solo is megkapta a maga trailerét, ami egyrészt kisebbfajta csoda, másrészt viszont eléggé aggasztó a Disney szempontjából. Aki követi a Star Wars idei filmjének sztoriját az pontosan tudja, hogy menet közben rúgták ki Phil Lordot és Christopher Millert, az eredeti rendezőket, mert „túl vicces” lett a történet. Ron Howard jött, hogy összekaparja az állítólag ramaty forgatókönyvet és magát a filmet – szeptemberben érkezett, és elég gyorsan szedte rendbe a dolgokat, mert a bemutatót nem csúsztatták el. Viszont (állítólag) a Disneynél felkészültek arra, hogy ez lesz az első Star Wars-film, ami veszteséget termel majd. Ami Solo karaktere miatt eléggé szégyen lenne, lássuk be.
 
 
 
Hunter Killer 
 
Gary Oldman hónapja lehet a március! A színész, akit eddig egyszer jelöltek Oscarra, (még 2012-ben a Suszter, Szabó, Baka, Kém főszerepéért) most minden valószínűség szerint meg is kapja a szobrot. A kritikusok egyöntetű véleménye alapján a Legsötétebb Óra főszereplőjeként neki van a legkomolyabb esélye a díjra, és a fogadóirodáknál is elég kicsi az oddsa a győzelmének. Nálunk viszont egy másik filmben is látható majd, hiszen a Hunter Killer című akciómozi márciusban már a mozikban pörög. A film eddig kiváló kritikákat kapott, bár ez elsősorban inkább Gerard Buttlernek lehet öröm, aki a film másik főszereplője, és akinek mostanában nem igazán sikerült erős szerepeket kapnia.
 
 
 
Passió 2: a Feltámadás
 
Lassan mindent folytatnak, így már fel sem kapjuk a fejünket arra, hogy Mel Gibson kiszivárogtatta, hogy ez alól a Passió sem kivétel. Jézus szenvedéstörténetét 2004-ben mutatták be, és 3 Oscarra is jelölték – ennek ellenére rengeteg támadás érte a filmet, antiszemita és vérimádó jelzőkkel illették. Gibson egyébként is megcsúszott néhány részeg tivornya miatt, szóval úgy tűnt, hiába a több mint hússzoros haszon, itt vége is a sztorinak. De végül a pénz győzött: jön a Passió 2: a Feltámadás, amelynek története szintén ott a Bibliában ugye. Jim Caviezel, Jézus alakítója már alá is írt, sőt, kifejezetten lelkendezett a folytatásról. Szóval hamarosan nemcsak a Bosszúállók, hanem Jézus is visszatér…