Folk, fúvós kvartett, koncert és koncertlemez

Folk, fúvós kvartett, koncert és koncertlemez

A Korcs immáron a második bemutatott dal a zenekar jövő héten érkező koncertlemezéről, amelyet a csapat 15. születésnapján rögzített a Müpában. A felvételek különlegessége, hogy a zenekar több, műfajokon átívelő vendéggel lépett fel, a most megjelenő Korcs egy fúvós kvartett és egy ütős közreműködésével szólal meg. A Góbé az évet december 20-án, a Gödör Klubban zárja, ahol először lehet kézbe venni a koncertlemezt bakeliten, a fellépés után pedig közös táncház veszi kezdetét.
 
A Góbé 15 – Müpa Live lemez december 15-én jelenik meg, de a rajongók már kaphattak egy kis ízelítőt az októberben megjelent Azért se képében, most pedig itt a Korcs átdolgozott, élő verziója, pont úgy, ahogy a zenekar Müpabeli születésnapján elhangzott. 
„Az egyik kedvenc dalom már eredeti formájában is az Élem lemezről. Szinte az egész dal egy nagyon egyszerű hiphop lüktetésben mozog, persze rengeteg kiállással, ritmikai töréssel megtűzdelve, amibe belesimulva viszont a különböző tekerő riffek egyfajta Black sails-es fantasy-szerű atmoszférát teremtenek” - meséli a dalról Hegyi Zoltán, a Góbé nagybőgőse. - „Az új, élő verzión ütősökkel és fúvós kvartettel (Hargitai Péter - trombita, Veres-Székely Apor - harsona, Cseke Dániel, Babcsán Bence - szaxofonok) egészítettük ki az apparátust. A fúvóshangszerelést főként a tekerő-szólamokra, valamint a különböző kiállások hangsúlyozására építettük fel, de a rengeteg background fújás mellett azért egyszer-egyszer reflektorfénybe is kerülnek. Ilyen például a dal közepén lévő korcsos dallam, ahol az altszaxofon duplázza a hegedűt. Összességében ezektől az extra összetevőktől teljesen megváltozik a dal hangulata az eredetihez képest, a fúvós felrakások egészen big bandessé emelik a hangzást, amit Sárkány Berci perkázása még exkluzívabbá tesz. Nagyjából ezt a hangképet céloztuk meg, úgyhogy én nagyon imádom az új verziót is.”
 
 
 
„Amikor ezt kitaláltuk, hogy 15. születésnapunkra meglepjük magunkat és közönségünket egy nagyszabású koncerttel a Müpában, rengeteg közreműködővel, ami két felvonásos, ráadásul a másodikat ki is akarjuk adni live felvételként, azt gondoltam, nem vagyunk normálisok! Na ezt végig is vittük, és megfejeltük azzal, hogy különleges formát is adunk neki bakelit formában. Sok erő, munka és odafigyelés kellett a próbák egyeztetéséhez, háttérmunkák terén, szólamok megírásához és sorolhatnám, szóval hatalmas pacsi a zenekarnak!” – mondja a koncert kapcsán Várai Áron, a zenekar énekese.
 
A lemez először a Góbé évzáró koncertjén lesz elérhető, december 20-án, a Gödör Klubban. Az évzáró koncert különlegessége, hogy utána egy pörgős táncházhoz is lehet majd csatlakozni a zenekarhoz.
 
Fotó: Komróczki Dia