Gasztroélmények reggeltől estig

Gasztroélmények reggeltől estig

Pompás Budapest-interjú

Pár éve négy ambiciózus vállalkozó ült le egymás mellé egy aukción. Akkor még nem gondolták, hogy hamarosan üzlettársakká válnak, és egybenyitják az ott vásárolt helyiségeket, hogy megszülethessen a minden négyzetcentiméterében egyedi Pompás. A reggelizőként, pizzázóként és közösségi térként is üzemelő hely eddig a február végi nyitást követően két és fél hetet működhetett teljes gőzzel. A tulajdonosok azonban még mindig nagy tervekkel, annál is nagyobb lelkesedéssel, valamint ínycsiklandó ételekkel és a város legszínesebb koktéljaival várják, hogy mit hoznak a következő hónapok. Varga Giuliettával beszélgettünk. 

 

Interjú: Szabó Anna

Fotó: Handler Bálint

 

 

Mi a három helyiségből kialakított Pompás sztorija?

 

A helyünk a Pompás Bagel & Breakfastből, a Pompás Pizza Napoletanából és a Pompás Social Barból áll. Ez eredetileg három külön üzlethelyiség volt, amiket mi négyen tulajdonosok egybenyitottunk, hogy egy olyan teret alakítsunk ki, ami reggeltől estig kiszolgálja a vendégeinket. A koncepció az, hogy reggel eljöhetnek hozzánk egy kávéra és egy bagelre, majd amikor ebédidőben megéheznek, ehetnek egy pizzát, este pedig ugyanitt leülhetnek egy koktél mellé.

 

Miért éppen a bagel és a pizza?

 

Mindenképpen szerettünk volna valami extrát a kávézó részbe. Egy olyan terméket, amelyet különleges módon is elkészíthetünk, és nincs belőle sok Budapesten – így esett a választásunk a bagelre. Mi ezekhez külön nekünk tervezett chutney-kat és krémeket használunk. A pizza felé főként a mi szívünk húzott, az enyém és a férjemé. Kimentem Nápolyba, ahol egy helyi étteremben megtanítottak eredeti nápolyi stílusú pizzát készíteni, hiszen mindig is ilyen jellegű hely nyitása volt a terv. Minőségi olasz alapanyagokat használunk, legalább 48-72 órán át kelesztjük a tésztát, majd 400 fok felett maximum másfél perc alatt sütjük készre a pizzákat. 

 

Mit érdemes tudni az italkínálatról? 

 

Dr. Pálffy László segített kialakítani az itallapot, amelyen számtalan különleges alkohol lelhető fel a ginektől a pálinkákon át a rumokig. Azoknak, akik nem tudják mit innának, kóstolókkal is készülünk. Emellett ő találta ki a Pompás Signature koktél receptúráját is, ami egy ginalapú ital bodzaszörppel, kék gliszterrel és egy különleges tonikkal.

 

És nemcsak signature koktélotok van...

Így van, létezik a Pompás Bagel, ami brie sajttal, áfonya-málna chutney-val, dióval és cayenne borssal készül. A Pompás Pizza pedig paradicsomszószból, bresaola érlelt marhasonkából – ami egy prémium hústermék–, bivalymozzarellából, friss bazsalikomból, koktélparadicsomból és extra szűz olívaolajból áll össze.

Milyen tervekkel várjátok a nyitást?

A Pompás közösségi terének lehetőségeit eddig nem tudtuk kihasználni, így erre fektetjük majd a hangsúlyt. Szeretnénk minél több gasztronómiai tematikájú előadást, kóstolókat, workshopokat tartani. Eddig egy ginkósolót tartottunk tavaly októberben, ami hatalmas siker volt, így mindenképpen folytatjuk. De emellett más tematikájú eseményeket, akár könyvbemutatókat vagy éppen focimeccsnézést is szívesen látnánk a social barban.

(x)
 
EZ A CIKK A BUDAPEST BEAT MAGAZINBAN JELENT MEG. OLVASS MÉG: