GENERÁCIÓK TÜKRÉBEN A VELÜNK ÉLŐ ERZSÉBETVÁROS

GENERÁCIÓK TÜKRÉBEN A VELÜNK ÉLŐ ERZSÉBETVÁROS

Rendhagyó, beszélgetéssel egybekötött filmvetítést tartottak a K11-ben a Budapest150 emlékév keretében.
 
Kinek mit jelent a Nagykörút? Hogyan változott az évtizedek során (belső és külső) Erzsébetváros? Izgalmas kérdések ezek. Pest-Buda-Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Budapest 150 emlékévhez kapcsolódóan A velünk élő Erzsébetváros címmel 2023 nyarán három alkalmas, vetítéssel egybekötött élő-történeti beszélgetés-sorozatot tartottak a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény kertjében, a VII. kerületi ERöMŰVHÁZ szervezésében. Ezeken az alkalmakon elénk tárult a 150 éves Budapest VII. kerületének gazdag és diverz története, amit ezúttal személyes emlékek és életutak mentén ismerhettünk meg.
 
A beszélgetések alkalmával készült filmeket idén ősszel közönség előtt is bemutatják a 7. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központban. A legelső vetítésre október 12-én (csütörtökön) került sor, amikor is a résztvevők a "generációk" témáját járták körben.
Az ingyenes beszélgetést nagy érdeklődés övezte, ugyanis a Bóka László (Erzsébetvárosi Hagyományápoló, Városvédő, -fejlesztő Kulturális Egyesület elnöke) által moderált eseményen két népszerű kortárs írónk: Závada Pál (Kossuth- és József Attila-díjas szlovák származású magyar író, szerkesztő, szociológus) és Závada Péter (magyar költő, drámaíró, zenész) apa-fiú párosként képviselte a különböző generációkat. Szó esett múltról, jelenről és arról, hogy a generációk tükrében hogyan jelenik meg Erzsébetváros a kortárs fiatalok, valamint a régi nagyöregek szemében.
Az estét egy kötetlen résztvevő-látogatói összejövetel (mondhatnánk író-olvasó) találkozó zárta.
 
Aki lemaradt, még benevezhet a sorozat következő programjára, amire november 16-án kerül majd sor ugyancsak a Király utcában, a K11-ben!
 
A beszélgetéssorozat valamennyi eseménye a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg. Valamennyi programon a részvétel ingyenes!
 
További részletek: www.k11.hu
 
2023.10.24.