Ghost Toast: Out of This World albumpremier!

Ghost Toast: Out of This World albumpremier!

Június 7-én megjelent a Ghost Toast új nagylemeze, az Out of This World, a finn Inverse Records gondozásában.

A Ghost Toast instrumentális, kísérletezős progresszív rock zenekar, 2008-ban alakult Debrecenben. A zenekar dalaiban számos stíluselem felbukkan a metáltól, a világ- és filmzenén keresztül az elektronikus zenei hatásokig. Az Out of This World a harmadik lemeze a csapatnak, de az első, ami kiadónál jelent meg.
 
"Az Out of This World dalait egy laza koncepció köti össze, egy fantázia világbeli, illetve mitológiai témákat érintő kapocs. Olyan regények, filmek, történetek adták az ihletet, illetve a dalok címeit, amiket szeretünk és amelyek gondolatai, üzenet foglalkoztat minket."
 
A dalokról bővebben:
 
"A Ka mai Stephen King Dark Tower regénysorozatára utal, jelentése a sors bolondja (Pawn of fate), mely az utolsó dal címe is egyben. Nem konkrétan kötődik a regényekhez (bár a vegyes hangulat és teátrális elemek nagyon is illenek hozzá szerintünk), leginkább csak a szavak és jelentésük az, amely megragadott bennünket és nagyon is illet a koncepcióhoz.
 
A Gordius a legkomplexebb tétel a lemezen, ebből ered a neve, és az emberi bonyolultság az amelynek gondolatára a klipjében megjelenő vetített képeket felfűztük.
 
Az Alia Frank Herbert Dűne című regényének szereplőjéről kapta a nevét és az idézetek is az abból készült minisorozatból szerepelnek benne.
 
A The Dragon's tail az első kísérletünk arra, hogy film nélküli filmzenét alkossunk. A sárkány a fantázia világ egyik legerősebb jelképe, a dal célja pedig pont az, hogy egy ilyen világba repítse a hallgatót.
 
A Minotaur félig nyugodt/lazulós, félig pedig zakatolós, ebből a kettősségből ered a neve is, labirintusban bolyongáshoz tökéletes.
 
A Kaia tudtunkkal egy finn népdal, amit egy amerikai a capella együttes ad elő, maga a Kaia szó egy név és görögül azt jelenti "from the earth" vagy, hogy "pure", hawaiiul pedig tenger. A dal a nevét egyrészt az a capella együttesről (Kaiasing) másrészt az általuk használ dalcímről (Kaiababies) kapta.
 
A Last Man-t Richard Matheson I am legend című regénye és a belőle készült korábbi két film adaptáció ihlette (Last Man on Earth és Omega Man), a szöveg részletek is ezekből bukkannak fel. A történet drámai hangulatát próbáltuk megjeleníteni, szépen felépítve az elejétől a végéig.
 
Az Ishvara az első dalunk, ami kvázi megrendelésre született. Az egyik kedves barátunk indiai tánccsoportja szeretett volna valami egyszerre modernebb dalt is, amire viszont tradicionális táncot tudnak bemutatni.
 
A Pawn of fate a lemez fináléja, búcsúval, visszautalva a Kai mai-ra."
 
A lemez elérhető a legtöbb streaming szolgáltatónál, meghallgatható a Youtube-on és megvásárolható a Bandcamp-en.