Gourmet étteremként nyitott újra a Fat Mo’s

Gourmet étteremként nyitott újra a Fat Mo’s

Gengszter-gasztro: gourmet ételek, jelmezek és élő muzsika a megújult Fat Mo's-ban.

Másfél hete újra megnyitotta alagsori ajataját a legendás Fat Mo’s Music Pub Restaurant a belvárosi Nyáry Pál utcában, ezzel minden eddigi inkarnációjához képest újabb szintet is ugrott egyúttal. A 20-as évek amerikai gengsztervilágát, a Volt egyszer egy Amerika c. film hangulatát idéző, örökérvényű Speakeasy-interiör ugyan nem változott (minek is kéne?), ellenben a konyha, a technikai apparátus és a koncepció minden eddiginél lenyűgözőbb. A vezetőség nem győzi hangoztatni: a hangsúly ezentúl a „restaurant”-en lesz! Azaz a gasztro-kultúra nem merül ki az eddigi tex-mex fogásokkal, igazi gourmet konyha várja a vendégeket a televizióból is ismert sztárséf, Almási Zsolt vezetésével! Az üzletvezetői pozícióban pedig nem más található, mint a 90-es, kétezres évek pub-kultúrájának legendás figurája, Wolf Rudolf. Természetesen a muzsika sem lesz huszadrangú kérdés, a részletekről a hely programszervezőjét, sajtóreferensét, Bokros Lacit faggattuk, aki nem mellesleg a Jazzy Hungaricum szerkesztő-műsorvezetője, valamint Szabó Mariann és a Summer Jam dobosa.

„Az új koncepció gyökere a 60-as évekből ered” – vágott bele Laci – „ugyanis sokat beszélgettem régi zenészekkel, például Charlie-val arról, mi volt a korabeli zenés vendéglátás titka. Mindenkitől azt a választ kaptam – édesapámtól is, aki szintén már akkortájt muzsikált -, hogy egyszerűen minden helynek saját zenekara volt. Ezáltal olyan kohézió jött létre, amivel nem lehetett versenyezni, az adott étterem törzsvendégei pontosan tudták, mire számítsanak. Mára ez a hagyomány megszűnt, helyette ez a követhetetlen állapot van. Hála Istennek, legalább a pinceklubok kultusza újra fellendülőben van! Szóval innen ered a Fat Mo’s Band ötlete, amivel imidzsben igyekeztünk a hely szelleméhez igazodni, azaz korabeli jelmezekben állunk színpadra, zeneileg pedig a 20-as évektől kezdve napjainkig minden korszakból játszunk. Akár egyhuzamban 6 órát is – a DJ-vel kiegészülve persze. Hétfőtől péntekig tehát a Fat Mo’s Band tart jam session-t, ezekre természetesen – New Orleans-i mintára – várunk beugró muzsikusokat, akik egy-egy dal, egy-egy szóló erejéig csatlakoznának a műsorhoz. A zenekar alapját a Girly Groove tagjai képezik, a vezető énekesnő pedig az X-Faktorból is ismert Szabó Mariann, akivel már évek óta dolgozom együtt dobosként. Hétvégente a piano bar után mai partyzenekarokat várunk, de lesznek persze a régi pub-kultúra rendszeresen visszatérő legendái is, mint például Kyru új bandája, a HaraKyru.” 

Annak idején minden vasárnap teltházas bulikat adott itt a Hot Jazz Band. Lehet, hogy ők is visszatérnek?

„Természetesen, főleg mivel ők is a szesztilalom idejét idéző zenét játsszák, és valóban egy időben szinte egybeforrt a nevük a Fat Mo’s-éval.”

Mi lesz azokkal, akik a vacsora, illetve a koncert után maradnának táncolni?

„Nem a hagyományos menetrend lesz, úgy épül fel minden nap egy 6 órás program, hogy félóra dj, félóra élőzene, sőt olyan része is lesz a szettnek, amikor a zenekar és a dj egyszerre nyomnak live act-et. Szóval tánczene folyamatosan lesz az esték folyamán.”

Néhány szó a konyháról… 

Az új tematika szerint a Fat Mo’s egy gourmet étterem, tehát a különleges ételek, italok kerültek fókuszba. 15 naponta változó séf-ajánlattal, elfogadható árú, ám minőségi daily menüvel várjuk a vendégeket, persze a megszokott burgerek, tortillák, quesadillák és egyéb mexikói ételek is maradnak azért! Szóval ne ijedjen meg senki, nem kizárólag a felső tízezernek és a turistáknak szól az új Fat Mo’s, hiszen a kihagyhatatlan, klasszikus fogások, ugyanúgy étlapon lesznek, mint Zsolt specialitásai. És ami a közös: mindez meglepően baráti árakon!”

V.G.