Hahó, magasélet!

Hahó, magasélet!

Listázzuk a 9+1 kedvenc tetőbárunkbat!

Nézz le a városra!
 
Nincs visszaút, itt a nyár! Ha pedig nyár és Budapest, akkor hesszelj úgy, mint egykor a görög istenek az Olümposzon! Kiválogattuk Budapest legszuperebb magaslati bárjait, hogy olyan kényelemben és pompában tekinthess le imádott fővárosodra, mint még soha. Lesd meg a city legmenőbb kilátóteraszait, hogy legyen akár szó egy hétfő reggeli munka előtti gyors kávéról a barátokkal, vagy egy péntek esti koktél-duma kombóról, mindig a topon érezhesd magad! Listázzuk a 9+1 kedvencünket!
Kurcz Orsi
 
Budapest nem véletlenül a világ minden tájáról érkező turisták és az itt élők abszolút kedvence is, hiszen telis-tele van izgalmas zugokkal, eklektikus romkocsmákkal, szecessziós gourmet lebujokkal, szexi minimál bárokkal, pop-up gasztrocsodákkal és ötletes újhullámos éttermekkel. Ebből a felsorolásból pedig igazán főben járó bűn lenne kihagyni azokat a tetőbárokat, ahonnan egy-egy habos kávé vagy finom koktél kortyolgatása közben egyenesen madártávlatból tekinthetsz le Európa egyik legszebb fővárosára. Tudsz ennél romantikusabbat?
 
360 Bar
Budapest egyik legrégebbi felhőterasza már jó pár szezon óta divatos. Ez persze egyáltalán nem meglepő tény, hiszen ki ne akarna egy exkluzív tetőbárban ülve, a város fényeiben gyönyörködve lazulni, akár munka után, akár buli előtt, ahonnan ráadásul a kilátás egyenesen az Andrássy útra, a Bazilikára és a budai hegyekre nyílik?
Budapest, Andrássy út 39.
 
 
Raqpart
Na jó, itt nem láthatod felülről a fél várost, de azért nem rossz deal a Lánchíd lábánál lazulgatni egy csillagfényes szombat estén, nem? Szakadj ki a városi nyüzsiből, és add át magad a magyar beach életérzésnek a folyóparti emeletes fateraszon. Mert miért ne lehetne vízparti buli akár a city kellős közepén és mégis természetközelben? Jöhetnek a hangulatos dunai hullámok, a klasszik hekk & chips és a nu disco lágy dallamai?
Budapest, Lánchíd, pesti hídfő
 
 
High Note Sky Bar
Felejthetetlen élményekből sosem lehet elég, ha pedig valami ilyesmire vágynál, a High Note Sky Barban könnyűszerrel megtalálhatod a számításaidat: tekints le királyként a gyönyörű belvárosra egy gyöngyöző roséval a kezedben a Bazilika melletti tetőteraszról! Koktélok, limonádék, gasztronómia csodák várnak! Van más kívánságod?
Budapest, Hercegprímás u. 5.
 
 
Blanded Sky Bar
A legmenőbb bulihelyünk is felkészült: a Gozsdu Sky Terrace már évek óta várja a magaslati levegőre vágyó vendégeit – csak a név változott, ezentúl Blanded Sky Bar néven keresd a Holló utcai csodateraszt! Itt egy eldugott kis lift repít fel a csúcsra, ahol nem csak nyáron gyönyörködhetsz a kilátásban: télen üvegbúrával védik a vendégeket a hidegtől!
Budapest, Holló u. 6.
 
 
A38 Terasz
Budapest kedvenc hajóján a különleges, bulik nélküli nyárban sem kell lemondanod a libabőrösen gyönyörű dunai panorámáról, a régi szovjet hajón rád most is csodák várnak! Az A38 orr-részében ugyanis csinos kis nappali bárt alakítottak ki, fergeteges kilátással a budapesti naplementére. Szerintünk tökéletes randihely, elsőrangú office-off lehetőség, toplistás lustálkodó placc! Nézz be!
Budapest, Petőfi híd, budai hídfő 
 
 
Intermezzo Roof Terrace
Ha úgy vesszük, igazi harc folyik a legmenőbb budapesti panorámáért, már ami a teraszbárokat illeti. Ebben a csatában pedig a Hold utcai Intermezzo sem kell, hogy búslakodva kullogjon el, hiszen az elegáns Hotel President fiatalos hangulatú felhőbárrá alakított legfelső emeletéről egyenesen a Parlamentre és az Államkincstár épületének mesés Zsolnay-remekmű tetejére leshetsz két ínycsiklandó korty málnaszörp vagy pezsgő között.
Budapest, Hotel President, Hold u. 3.
 
 
Mammut Tető
Tudtad, hogy a bezárt Corvintető itt, az örök Moszkva tér felett reinkarnálódott? Ha tudtad, azért, ha meg nem, akkor meg azért kötelező csekkolnod. Ráadásul ez az a rooftop, ahol minden hétköznapi álarcot ledobva lehetsz végre önmagad ! Ugorj be munka után egy sörre vagy egyéb finomságokra, és élvezd a nem mindennapi kilátást és a kellemes júniusi napsütést, lezser micro-minimal house dallamok aláfestésével!
Budapest, Lövőház utca 2-4.
 
 
Liebling
Csigalépcső vezet fel listánk egyik legszexibb panorámateraszára is. A Liebling hangulata azonban kissé különbözik ez eddig felsorolt kedvencektől: ez a hely pontosan olyan, mintha csak összeültek volna a szomszédok egy csütörtök esti baráti fröccsre, persze mindezt a tetőn! Amire itt számíthatsz: egy örökzöld „legjobb nyáreste” feeling a történelmi belváros öreg tűzfalai között! Időutazásra fel!
Budapest, Akácfa u. 51.
 
 
The Sky Garden Rooftop Terrace
Nos, ha valahol tényleg a görög istenek balkonján érezheted magad, akkor ez az a hely! Mert itt nem csak feledhetetlen bárfogások és pazar pesti panoráma kecsegtet, hanem az olümposzi hangulatot alátámasztandó hófehér antik oszlopok is mutatják, tényleg a legjobb helyen jársz. Ha pedig úgy éreznéd, hogy a szájtátásból itt sosem elég, rendelj hozzá egy hűsítő koktélt is!
Budapest, Podmaniczky u. 45.
 
 
+1 Westend Drive In Cinema
Bár ez nem éppen város feletti koktélbár, de rooftopnak rooftop, és kalandból sem utolsó. Míg a járvány miatt a legtöbb mozi és színház még kényszerpihenőjét tölti, addig sem kell lemondanod a közösségi filmélményről, sőt: mozizz úgy, mint a kilencvenes évek Amerikájában, autóból! Szerintünk ez az idei nyár legnagyobb vagánysága!
Budapest, Westend parkoló