Indul az Isolation Budapest fesztivál

Indul az Isolation Budapest fesztivál

Az Akvárium Klub és a Liszt Ünnep közös szervezésű fesztiválja, az Isolation Budapest elhozza Elton John kedvenc előadóját, a Berghain legsötétebb balladáit jegyző énekesnőt és a brit The Times által legizgalmasabbnak választott új zenekart is. Október 15-én itt lesz többek között a Black Country, New Road, Westerman, Michelle Gurevich, az Efterklang és a Night Beats.
 
A fesztivál célja, hogy az Akvárium Klub bármelyik termébe belépve a nemzetközi színtér legizgalmasabb előadói közül válogathasson a közönség. Az Isolation Budapest nem egy klasszikus nyári fesztivál, inkább a felhős, őszi időjárás hangulata passzol a nemzetközi underground line-upot felvonultató eseményhez, amely először október 15-én valósul meg a föld alatt, az Akvárium Klubban. 
 
Érkezik Westerman, akiről 2020-ban a következőt nyilatkozta Elton John a Twitteren: „Nagyon büszke vagyok az első lemezemre, ami 1969-ben jelent meg. Azonban Westerman első lemeze sokkal jobb, mint az én első lemezem! Ez most a kedvencem és az év eddigi legjobb albuma.” Westerman szólókoncertje mellett a nap egyik legjobban várt fellépője a The Times által 2021 legizgalmasabb új zenekarának kikiáltott Black Country, New Road. Kétségtelenül kevés zenekar hangzik úgy, mintha egy anarchisztikus klezmer banda kortárs klasszikus zenei motívumokkal díszített rave-et játszana, az NME pedig ezt a lehető legmagasabb pontszámmal honorálta a tavalyi debüt albumuk és a 2022-es második lemezük megjelenésekor. A NagyHallban lép fel a 10 évvel ezelőtt az A38 Hajón az év legjobb koncertjét varázsoló dán Efterklang és a sötét, intim balladái miatt Kelet-Európában hatalmas népszerűségnek örvendő Michelle Gurevich. Az orosz zsidó bevándorlók gyermekeként Torontóban született énekesnő a berlini Berghainban dupla telt házas koncertet adott 2019-ben. A Volt Lokál leginkább feltörekvő előadóknak ad helyet október 15-én, így az Adrienne Lenker (Big Thief) producerével dolgozó kanadai Sister Ray, a Rolling Stone magazin szerint Kanada legnagyobb reménysége, Charlotte Cornfield, a Current Joys-szal közös lemezt kiadó BOYO és a Boy Pabloval közös dalt jegyző svéd indie-pop előadó, Jimi Somewhere is fellép az Akvárium Klub legkisebb termében. És ez még nem a lista vége, az amerikai Night Beats első budapesti koncertje is az Isolation Budapes keretein belül valósul meg, valamint szintén itt debütál az idei Glastonbury-n is fellépő THE GOA EXPRESS.
 
A fesztivál nyár végén jelenti be az Isolation Budapest újabb neveit, köztük a magyar előadókat. Az eseményre a jegyértékesítés már elindult.