„Nem titkolom, nagyon szeretném egyesével is már most megölelni a teltházunkat!”

„Nem titkolom, nagyon szeretném egyesével is már most megölelni a teltházunkat!”

Interjú az OCHO MACHO énekesével

Szeptember 4., A38 Hajó. Hogy miért fontos ez? Mert ekkor lesz az OCHO MACHO egyetlen idei klubkoncertje. A vírushelyzet szinte minden tervet átírt, ám végre elérkezett az idő a zenekar és persze a közönség számára is – akik egyébként az új klip producerei! Biztosak lehetünk benne, hogy az 500 fős korlátozás sem állíthat gátat a felhőtlen bulizásnak, ahol régebbi dalokra is lehet majd számítani. Hidd el, jó lesz neked. Interjú az OCHO MACHO énekesével, Kirchknopf Gergővel.
 
 
Milyen érzés volt újra színpadra állni?
 
Azt mondják, ha az ember megtanult biciklizni, soha nem felejti el. Mégis, hosszú idő után felülni újra rá, bizony kicsit illeg-billeg… Viszont amikor másodszor ülsz vissza rá, na az a felemelő érzés. Ahhoz, hogy színpadra állhasson a zenekar, kell egy bizonyos technikai háttér. Mivel azonban ebben az évben senki sem tehette igazán a dolgát, rendesen izgultunk egymásért. Vajon minden kábel jó lesz-e, mindenki a helyén van-e, a közönség mennyire vár ránk, szóval ezer kérdés, kicsit befelé figyelős. De aztán helyére kerültek a dolgok, és a felszabadult érzések magukban hordozták az egyértelmű üzenetet, tartalmat: nem akarunk a zenélés nélkül élni vagy más szakmát választani.
 
Miként telt a karanténidőszak?
 
Az első időszak teljes fegyelemben és információgyűjtéssel történt, bár nagyon hamar kiürült a koncertnaptár, ebből érezhető volt, hogy nem egyhónapos szünet elé nézünk. Nagyon jól indult az évünk, hiszen az Élet adhat még rádiós játszást kapott, az EFOTT nagyszínpada várt ránk, a VOLT Fesztivál egy péntek estét adott a Lenny Kravitz előtti időben, szóval nagyon bizakodóak voltunk és rengeteg pénzt tettünk bele az új látványba is. Mire ezeket feldolgoztuk, máris jött a bejelentés, hogy augusztus 15. előtt semmi. Na, ebben az időszakban pár napig nem is tudtunk még egymással sem beszélgetni. Valóban voltak nagyon-nagyon mélypontjaink. A közönséggel tudtuk azért a kapcsolatot tartani az online felületeinken, és ameddig bírtunk, adtunk zenéket, dalokat is. Aztán bevontuk őket, hogy legyenek ők a mi producereink. Még egyszer hálás köszönet érte!
 
 
Mesélnétek egy kicsit a legújabb, „Ahonnan én jövök” című dalotokról és a klipről?
 
Ez a dal pontosan a „Legyél Te a producerünk” akciójából született. Igen, a közönségünk finanszírozta, mert egy árva petákunk sem maradt. Lola kislányom kérdezte, merre jártam oviba, suliba, edzésekre, egyszóval a gyerekkoromról. Aztán a barátainkkal autóba ültünk, és bejártuk Kőszeg helyeit, ahol az ifjúságomat töltöttem. Mivel majd húsz éve Szombathelyen lakom, nagyon rám törtek az emlékek, és Beni (billentyűs) alapjára próbáltam a dallamot és szöveget. Aztán képbe került Bakonyi Bálint producer, aki egyben egy új zenei hangzással tette bombaerőssé a dalt. 
 
Mi várható a szeptemberi – egyetlen idei – klubkoncerteteken?
 
Az Ocho Macho zenekar híres arról, hogy mindig is rengeteget játszott. Ez az év azonban merőben más, így ez a nap nem egy sima nap lesz. Ezúttal tényleg fogunk régi közönségkedvenc dalokat is játszani, pl. az első lemezünkről. Úgy örülünk neki, mint kisgyerek a fagyinak! Erre a napra azokat a barátainkat is várjuk, akik közben szülők lettek, vagy éppen máshova tervezték a szokásos  „megnézzük az Ochót” napjukat. Nem titkolom, nagyon szeretném egyesével is már most megölelni a teltházunkat! (X)