Jöhet egy teljesen felismerhetetlen Red Swamp dal?

Jöhet egy teljesen felismerhetetlen Red Swamp dal?

Új dallal és hangzással rukkolt elő a Red Swamp, a zenekari felszabadultság és összeszokottság sokszínű eredményt hozott. Az új dal ‘Born To Bleed’ névre hallgat és egy igazi “mindent is” szerzemény, a kifejezés legeslegsúlyosabb értelmében. A Lamb of God-ot idéző pörgéstől kezdve a tonnás doom hangulatból átvezető prog rockos outro-ig vezet végig a szerzemény, ami elsőre meglepő lehet a hallgatóknak. A banda zenei fejlődését a kezdetektől végigtekintve viszont egy teljesen érthető állomás, ami irány a jövőbeli tételeknél is megfigyelhető lesz. 
 
Kovács Greg énekes így kommentálta a Red Swamp új, metálosabb törekvéseit:
“Bár minket sztóner bandaként tartanak számon a legtöbben, ez közel sem ennyire egyszerű. Mindig is feszegettük a saját határainkat és kerestük a különböző stílusokkal a kapcsolatot, hogy mi az, ami belefér a zenénkbe. A jelenlegi felállás egy sokkal frissebb, eklektikusabb, dühösebb tendenciát mutat dalszerzés tekintetében, ami mindannyiunknak nagyon tetszik. Örülök, hogy távolabb kerültünk a műfaji korlátoktól és szabadon alkothatunk, főleg, ha ilyen dalok születnek közben. Ez egyben egy új korszaka is a Red Swampnak, alig várjuk, hogy halljuk és lássuk, hogy hogyan reagálnak rá a rajongók és hogy meddig száll a füstje az új anyagoknak.” 
 
A dal felvételei Farkas Zsomborral, a zenekar dobosával készültek, aki keverte és masterelte is az új szerzeményt. 
 
Itt lehet csekkolni az új dalt a hozzá készült vizuállal (Gerő András Péter kezeiből), mely kidomborítja a dal üzenetét - a modernizáció és újkori kényelem árát, amivel kellemetlen szembesülni:
 
 
RED SWAMP
Csóka Laci - gitár
Farkas Zsombor - dob
Kovács Greg - ének
Szabó Sándor - basszusgitár
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

pastedGraphic.pngpastedGraphic_1.pngpastedGraphic_2.png