Jublieumi programmal tér vissza a 25 éves FEZEN

Jublieumi programmal tér vissza a 25 éves FEZEN

Jubileumi programmal és extra köszönetnappal tér vissza két év kényszerszünet után a FEZEN fesztivál. Július végén külföldi kedvencekkel és a legnagyobb hazai sztárokkal találkozhatunk Székesfehérváron. A FEZEN-en idén is mindenféle zenei stílus rajongói találnak izgalmas programot: a pop, a rock és a metal vonal mellett az elektronikus műfajok és Európa egyik legnagyobb retro showja is megjelenik a fesztiválon.
 
Alaposan belehúzott idén Székesfehérvár, több mint 100 fellépő közel 20 külföldi produkcióval érkezik a jubileumi FEZEN-re. Köztük lesz a fesztivál történetének egyik legnagyobb metal fellépője, a szimfonikus metal legismertebb zenekara, a Nightwish. A világszerte rajongott zenekar 2018-ban volt legutóbb Magyarországon, idén nyáron kilencedik stúdióalbumukkal és új dobosukkal érkeznek Székesfehérvárra, július 30-án. 
 
Súlyos riffekben és őrült tempóban biztos, hogy nem lesz hiány, hiszen a svéd extrém/progresszív metal alakulat, a Meshuggah is tiszteletét teszi Székesfehérváron. A jövőre 35 éves zenekar lendülete egy cseppet sem csökkent, ién stúdióba is vonultak, így minden esély megvan rá, hogy nem csak a régi kedvenceket, hanem új darabokat is meghallgathatunk tőlük július 27-én. Szintén metálban erősít a Metallicát is inspiráló Mercyful Fate, a holland Epica, és az eredetileg még 2020-ra meghirdetett programból itt lesz a Death Angel és a Cro-Mags, az Amon Amarth, Anthrax, és a Danzig is.
 
Visszatér hazánkba a Scooter is, de ennyiben nem merül ki a FEZEN elektronikus zenei kínálata. Egy minifesztivál lesz a fesztiválban, hiszen a július 29-én az egyik nagyszínpad a Total Dance Festivalé lesz. Több mint 3 órányi slágeregyveleg 12 előadótól: Eiffel 65, Mr. President, La Bouche, Turbo D a Snapből, Alice DJ, és DJ Sash. Az 1990-es és 2000-es évek legismertebb, legpörgősebb külföldi dalai mellett itt lesz jónéhány hazai kedvenc is , köztük a Kozmix, Ufo, Happy Gang, Erős vs Spigiboy és a Total Dance házigazdája, Dj André is készül egy megamix-el.
 
A kevésbé fémes hangzások kedvelői sem maradnak programok nélkül, az erős hazai pop felhozatalt képviseli majd a többek között Bagossy Brothers Company, a Vad Fruttik, a Wellhello, a Follow The Flow, a Carson Coma, az Azahriah, a Necc party és a Belga is.
 
Írta: Erdős Viki