KEDVENC-interjú: Koszi Janka

KEDVENC-interjú: Koszi Janka

Koszi Janka az egyik legfrissebb hang a hazai zenei porondon, aki finoman kúszik be mindannyiunk életébe.

Korábbi zenekarain (Baraka, Beat Therapy, The Acoustic Loops) túl felbukkant a neve például a Subscribe, a Leander, a PASO vagy Király Viktor mellett, rendszeres fellépője a Random Trip esteknek, tavaly pedig első szólólemeze is megjelent „Be Alone” címmel. A Rockstar Magazin 5 kedvenc kérdése most neki szól.
 
Ajánlj egy jó lemezt, amit mostanában sokat pörgetsz! 
 
Nehéz egyet kiválasztani, de van egy angol énekesnő, dalszerző, aki már egy ideje óriási kedvencem: ő Anne Marie! A Rudimentalnál figyeltem fel rá, a velük megjelent közös duett dalát Will Hearddal nagyon szeretem, ez a Rumour Mill. Azóta már szólókarrierbe kezdett, és sok gyöngyszemet rakott le az asztalra: Karate címen megjelent egy EP-je, de nagylemez formában még nem összesítették a szerzeményeket! Nagyon sok dalát meg lehet találni, ha az ember szemfüles! A stílusa főként elektronikos, hiphop/ hip-pop és r&b. Egyébként háromszoros karate-világbajnok is, elég menő!
 
Melyik az az étterem/ bisztró, amit nagyon kedvelsz, gyakran látogatsz?
 
Nagyon szeretem az ázsiai konyhát, így pl. a Hanoi Xua étteremben viszonylag sokszor megfordulok, és mivel vegetáriánus vagyok, kedvelem a Kristóf Konyháját, vagy mondjuk a Napfényest is! 
 
Hova jársz szórakozni?
 
Főként a Deák tér, Madách tér, Gozsdu udvar környékén szoktunk mozgolódni, jellemzően a Központ körül, nyáron szeretjük a kiülős helyeket! Inkább iszogatós-dumálósak és koncertre járósak vagyunk a baráti társaságommal, úgynevezett szórakozóhelyekre egyáltalán nem járunk. 
 
Milyen új dolgot találtál a közelmúltban Budapesten?
 
Lehet, hogy ciki, de nem olyan régen fedeztem fel a Filozófusok kertjét. Nagyon szeretem a parkokat a kutyám miatt is, onnan pedig belátni az egész várost, nagyon szuper kis hely!
 
Ajánlj két-három programot a közeljövőből, amin te is tervezel részt venni!
 
Először is ajánlom magunkat: Szebényi Danival fogunk duózni a Raqparton augusztus 2-án, aztán 12-én valószínűleg kimegyek a Szigetre, a többi pedig még alakul. Nem vagyok az a nagyon előre tervezős típus.