Kedvenc interjú

Kedvenc interjú

Nagy Emese, táncművész

Nagy Emese 15 éves kora óta a táncnak él, ami felé irányuló végtelen elhivatottságát mi sem mutatja jobban, mint a karjára tetovált idézet: „Találd meg az élvezetet az erőfeszítésben is”. Egy izraeli kurzus teljesen felforgatta a táncról alkotott elképzeléseit, így alakult meg 2016-ban saját társulata, a MAZE, akik már-már rendszeresen kooperálnak Jónás Verával és zenésztársaival – legutóbb december 26-án, az A38 Hajón láthattuk őket egy közös, különleges show keretében, de közös előadásuk is futott a Trafóban. 
 
 
Ajánlj egy jó lemezt, amit mostanában sokat pörgetsz!
 
ABRA – BLQ VELVET. Ezen kívül halálosan szeretem az izraeli zenéket, most éppen Omer Adamra és Avraham Talra vagyok nagyon durván rákattanva – és büszke vagyok rá!
 
 
Melyik az az étterem/ bisztró, amit nagyon kedvelsz, gyakran látogatsz?
 
Régen a Castro volt a nagy kedvenc, mostanában inkább a Menzába vagy a Mostba megyek, ha van lehetőségem. Bár mostanában leginkább nincs, a két próbaterem közti gyors, útközbeni kajálás jellemzőbb.
 
Hova jársz szórakozni?
 
A Fekete Kutya, Muri, Dzzs háromszögben mozgok, néha meglátogatom a Larm, Toldi (ha játszik a Fossiles de l'atlas) vagy Ankert valamelyikét is.
 
 
Milyen új dolgot találtál a közelmúltban Budapesten?
 
Felfedeztem, hogy Óbuda egy tök menő városrész, és talán jobban tetszik a Duna pesti látképe is, mint a budai. Plusz a Jászai Mari téren, a 4-6-os megállóból pont egy olyan, ház kapuja fölött levő vízköpőre lát az ember, ami úgy néz ki, mint John Malkovich.
 
Ajánlj két-három programot a közeljövőből, amin te is tervezel részt venni!
 
 
Rock FM kérdése: Mi a kedvenc rockslágered?
 
AC/DC – Ride On, Malcolm Young emlékére meg még inkább.