Kevesebb, mint 70 nap, és jön az idei BPBW

Kevesebb, mint 70 nap, és jön az idei BPBW

A BPBW Budapest Beer Week 2024 május 20-tól május 26-ig tart. Hétfőtől csütörtökig tele lesz a főváros sörös és szakmai eseményekkel, a BPBW 2024 fő kóstolónapjai május 24-én és 25-én lesznek a Dürer Kertben, az ingyenesen látogatható ráadás nap május 26-án, vasárnap kerül megrendezésre ugyanitt.

Az összes eddigi bejelentés egy helyen itt:
Atelier Vrai
Balkezes
Beak
Bereta
Blech Brut
Dealbreaker
Deya
Frontaal
Garage Beer Co
Holy Mountain
Hop Hooligans
Hoptop
Horizont
Living Häus
Mad Scientist
Messorem
Monyo
Ruse Brewing
Stigbergets
The Garden Brewery
Tuju
Wayfinder
Willibald
Whiplash
White Dog
Wild Racoon
És még hol van a vége... A további bejelentések is érkeznek hamarosan!
 
 
ELŐZŐLEG BEJELENTETT FŐZDÉK
WILLIBALD (Kanada)
"Mennyit tudsz a kanadai kraft színtérről? Persze hoztuk már Budapestre a Collective Arts-ot, na de ezen túl. Persze nem végeznénk jól a munkánkat (és ezen a ponton szeretnénk leszögezni, hogy fantasztikus munkát végzünk - köszönjük és szívesen), ha nem kínálnánk tálcán a megoldást a WILLIBALD főzde képében!
Saját farm és étterem, ez csak a történelmi hitelesség miatt merül itt fel, mert ezeket idén nem fogjuk tudni idereptetni, de ezen túl is klasszikus "sör-sörök" és hordóérlelt szörnyetegek várhatóak májusban a Dürer Kertes standon, ezen túl pedig egy rakás különböző párlat, illetve dobozolt koktélok, ezekből is megpróbálunk majd egy nagy csokorral szerezni, hát mi kell még a tökéletes brand-élményhez, már most imádjuk az egészet és megpróbáljuk befejezni a mondatot, de már most Matty Matheson hangján kiabálunk, hogy az esemény a nyakunkon, jegyek meg az oldalon, gyertek, toljátok idén is fullba a kraftot velünk, nagyon fasza lesz!!!"
 
RUSE BREWING (USA)
"A régi és új portlandi barátaink segítségével továbbra is szeretnénk, ha Budapest fura maradna és a RUSE BREWING fullos csomaggal érkezik: ropogós lagerek, durván gyümölcsözött smoothiek, cuccos neipák és súlyos stoutok, csak azt kívánjuk, hogy a pizzáikat is bár tudnák hozni (nem tettünk le arról még mindig, hogy külföldi food truckjaink is legyenek egyszer majd), de most csak simán iszonyat boldogok vagyunk, hogy egy újabb olyan nevet tudunk bejelenteni, akik először érkeznek a Dürer Kertbe májusban. A héten voltunk megint bejáráson, hát ennyire vágjuk a centit!!! Ha még nincs jegyed, akkor bátran ajánljuk az oldalunk felkeresését. Jó lesz!"
 
STIGBERGETS (Svédország)
"2022 után 2024-ben is visszatér "Magyarország kedvenc svéd sörfőzdéje" a BPBW 2024 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessionsre. Volt már magyar sörfőzőjük Peti barátunk személyében, készült kint is Dealbreaker, meg itthon is Mad Scientist kollab. A rajongásunk oka - és a meghívásé is nyilván - nyilván az a hűvösen professzionális skandináv attitűd, amivel ontják magukból a hibátlan komlós ipáikat, legyen az New England vagy West Coast, nem lehet mellé nyúlni ezekkel a dobozokkal. Persze igazságtalanság, hogy a komlókra hegyezzük ki a mondanivalónkat, de a legtöbben már jól ismeritek a 'Stigi'-t, ha pedig ez nem lenne így, a májusi korlátlan kóstolónapok alatt könnyedén behozható lesz ez a kis lemaradás a Dürer Kertben! Jegyek? Egy kattintásra."
 
BERETA (Románia)
"Ha már a nagy visszatérők jegyében zajlanak az elmúlt bejelentések... Két KRAFT és egy korábbi BPBW szerepléssel a temesvári BERETA is igazi veteránnak számít már Budapesten, szóval nem bírtuk ki 2024-ben sem nélkülük. Persze a BPBW 2024 | Budapest Beer Week /// Tasting Sessionsre még tartogatunk nektek további új / nagy / hype neveket is, de így kevesebb, mint 70 nappal a kezdés előtt inkább csak itt hagyjuk egy korábbi bejelentőnket róluk lentebb. Ha nem lenne egyértelmű, akkor róluk tényleg azt gondoljuk, hogy ha nem tőlünk keletebbre, hanem nyugatabbra csinálják, amit csinálnak, akkor a kontinens legnagyobb sztárjai között emlegetné őket mindenki. A mi könyvünkben mindenesetre akkor is nagybetűs sztárok!!!"
"Adrian és Silviu kicsit családtagok nekünk, már nem azok, akikkel csak ünnepekkor találkozik az ember, hanem olyanok, akikkel valóban tartod is a kapcsolatot, akikkel tervezel, akikkel jó lógni... De tényleg, mindig öröm velük találkozni és reméljük, ti is így éreztek, mert hát jönnek Budapestre megint nem sokára! Talán nem kell bemutatni már senkinek a hazai színtéren a merész, de veszélyesen iható kreációikat, ami - párosulva azzal a hihetetlenül laza hozzáállással, amit csodálni lehet, de tanulni nem - talán a sikerük záloga!"
 
 
A szervezők az alábbiakat tették hozzá:
"A terv szerint 2024-ben is vagy 45 főzdét látunk vendégül a világ minden tájáról, ráadásul napi 4 sör kerül csapra korlátlan kóstolásra 14 és 20h között, vagyis a két TASTING SESSION nap alatt közel 360 különböző sör lekóstolására lesz lehetőség! Vasárnap ingyenes a helyszín látogatása és a fellépő zenekarok is korábban kezdenek, ilyenkor már szűkített kínálattal és a külföldi sörfőzők többsége nélkül, de ettől még töretlen lelkesedéssel várunk.
A főzdék képviselői személyesen jönnek csapolni a fesztiválra, a kóstoló sessionök alatt, illetve utánuk élő koncertekkel és persze további csapokkal és sörökkel várunk az afterparty alatt is, ezúttal is bővülő street food opciókkal készülünk és persze a helyszín család- és kutyabarát."
 
A hamarosan kifutó IMPERIAL jegytípus előnyei:
  • Exkluzív, mások számára nem elérhető merch, ahogy tavaly is volt
  • Mindkét kóstolónapra belépés
  • Korábbi bejutás 30 perccel
  • Korlátlan kóstolás a harmadik ráadásnapon is
  • Kóstolópohár
  • Afterparty mindkét este
  • FULL KRAFT 10% kedvezmény az egész hét során nem csak csapolt, de dobozos tételekre is
  • BPBW 2024 opening party
  • BPBW 2024 professional day
2024. májusában is 4 féle jegytípus lesz: pénteki SINGLE, szombati SINGLE, dupla napos DOUBLE és egész hétvégés exkluzív IMPERIAL! A jegytípusok pontos előnyeiért irány a weboldal.
 
A BPBW BUDAPEST BEER WEEK 2024 kóstolónapjaira a jegyek:
  • kedvező módja annak, hogy biztosítsd a részvételedet az eseményen
  • az árazás erősen kötődik az EUR árfolyam alakulásához, érdemes ezért is mihamarabb biztosra menni
  • 150 darabra limitált példányszámban elérhetőek IMPERIAL jegyek is, ezekből már csak alig pár maradt
  • ahogy egy jegytípus elfogyott, nem lesznek újabbak, mindegyik jegy véges számú
Végezetül szintén a szervezőktől:
"Idén már ötödik alkalommal találkozunk mint BUDAPEST BEER WEEK (a Kraftokat meg ugye már ki számolja, bár pár napja bejelentettük az idei szeptemberit is, de erről majd később) és őszintén reméljük, hogy még sokszor találkozunk személyesen is. Ehhez viszont tényleg szükségünk van rád, illetve az ismerőseidre is, köszönjük ha továbbra is, ha osztod-küldöd-hívsz másokat is és együtt tudjuk fullba' tolni a kraftot!!!"

Fotók: Bandsthroughthelens