Kortárs színházzal, tánccal és fényművészeti  installációkkal zárja a nyarat az első INOTA Fesztivál

Kortárs színházzal, tánccal és fényművészeti installációkkal zárja a nyarat az első INOTA Fesztivál

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseményeként rendezik meg augusztus 31-től négy napon át az INOTA Fesztivált, amely a már üzemen kívüli Inotai hőerőmű különleges helyszínein a progresszív zenei kínálat mellett szakmai konferenciával, kortárs színházi- és táncelőadásokkal és nagyszabású fényművészeti kiállítással várja az érdeklődőket.
 
 
Az első összművészeti INOTA Fesztivált vasárnap, 2023. szeptember 3-án a hőerőmű lenyűgöző tereiben az Art of Movement kortárs tánc-, színház- és mozgásművészeti esemény zárja. Az előadások késő délután kezdődnek és három nagyon különböző produkciót láthat majd a közönség.
 
Kezdésnek, 16.30-tól egy erőteljes modern darabot (Dollár Papa Gyermekei: Úriemberek), majd 19 órától egy rendkívüli "zengeményt", azaz zene és fizikai színház összefonódását (Forte Társulat: A Helység Kalapácsa), végül 21 órától egy kiugróan izgalmas kortárstánc performansz (Kelemen Patrik: Cryptic Bodies // Titkos testek) zárja a fesztivált.
 
FONTOS: az első két előadásra a külön-külön jegyek mellett mindkettőre érvényes kombinált is váltható, illetve minden színházjegy tartalmazza a belépést a fesztivál összes installációjára, továbbá a hőerőmű ipari területeinek meglátogatását is lehetővé teszi – ezzel utolsó napjára, az egész vasárnapi délutánra elegendő programot kínál majd az első Inota Fesztivál.
 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.