Ismét Nagymaroson a VéNégy Fesztivál

Ismét Nagymaroson a VéNégy Fesztivál

Június 20. és 23. között jön a 11. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. Az első körben bejelentett zenekarok között olyan neveket találni, mint a 30Y, Analog Balaton, AWS, Beton.Hofi, Brains, Co Lee, Dzsúdló, Elefánt, valamint a Tankcsapda. A hazai zenei élet megkerülhetetlen figurái, a legmenőbb arcok és legendák mellett a fesztivál sztárfellépője az elképesztő hangú és energiájú Sian Evans és a Kosheen lesz.
 
Élő zenekari show-val érkezik a Dunakanyarba a Kosheen. A legendás drum & bass, trip-hop trió neve még azok számára is ismerősen cseng, akik a kétezres évek elején még nem jártak bulizni. A formáció olyan világslágereket jegyez, mint a ’ Hide U’ , vagy a ’ Catch ’. 2001-ben a Resist című albumukkal robbantak be a zenei életbe, onnan az európai toplisták élére és a fesztiválok nagyszínpadára. A VéNégyen a szombati napon lépnek fel, az Irie Maffia és a Brains buliját követően. Elektronikus zenei ütemekben a nyitónapon sem lesz hiány, koncertet ad az Analog Balaton, de érkezik a 30Y, az Aurevoir., a Platon Karataev valamint az Elefánt is, akik ezúttal a nagyszínpadot fogják felrobbantani. A fesztivál pénteki napját az őrült mód hasító, rekordidő alatt teltházas bulikat produkáló hiphop fenegyerekek, Beton.Hofi, Co Lee és Dzsúdló fogja uralni Lil Frakk és Sisi társaságában. A zárónap a rock jegyében fog telni, Magyarország legnépszerűbb rockzenekarával, a Tankcsapdával az élen, aki olyan bandák után fog fellépni főműsoridőben, mint az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, az AWS vagy a Firkin.
 
 
A VéNégy egy szerethető, élhető, természetközeli és családbarát fesztivál, egy hely, ahol a diákoktól a kisgyermekes családokon át egészen az idősebb korosztályig mindenki megtalálja a maga szórakozását. A fesztivál a hazai könnyűzene éllovasainak is egyik nagy kedvence, meg is kérdeztünk néhány idei fellépőt a VéNégyhez és Nagymaroshoz kötődő, kedvenc emlékeiről.
 
Balla Gergely - Platon Karataev
Nem ez lesz az első alkalom, hogy a VéNégy Fesztiválra mehetünk zenélni, mindig nagy öröm ide visszatérni, mivel a víz fontos eleme a szövegvilágunknak, így a Duna partján otthon vannak ezek a dalok. Az egyik legkedvesebb emlékem egy végtelenül profán, de számomra annál fontosabb pillanat: tavaly a fesztivál területén felállított focis darts-on első lövésből a bull-ba találtam, természetesen a csúcson abbahagytam, ilyenkor nem szabad többször próbálkozni. Jelenleg épp nyakig vagyunk egy új album felvételében, tavasszal több dal is érkezik klippel, és még nyár előtt érkezik az egész lemez is, melynek Napkötöző lesz a címe - ezt az anyagot visszük el és mutatjuk be majd a VéNégy Feszten is, nagyon várjuk már!
 
Kedves Péter - Belau
Tavaly az évet egy nagymarosi alkotótáborban kezdtük egy csodálatos helyen, itt véglegesítettük az Apriori lemezünk dalait, így keretes lehet a szerkezet, hiszen a VéNégy-en a koncert műsorunk vázát az új lemez fogja kiadni, ráadásul először játszunk itt, szóval abszolút kiemelt koncertként kezeljük a fesztivált. Nyárig több új dalt is tervezünk kihozni az Apriori éra folytatásaként, amit ősszel egy deluxe lemezzel koronázunk meg.
 
Agócs Márton - Aurevoir.
Misivel egyszer fogtunk (fogtunk = ő horgászott, én szurkoltam) a Dunakanyarnál egy szilvaorrú keszeget. Aztán megkergetett egy hód. Lehet, hogy bosszúból, mert a haverja volt a keszeg. Mindenesetre azóta nem voltam horgászni. De nem ez az egyetlen Nagymaros-és környékéhez köthető emlékünk, hiszen 2021-ben a karantén utáni első koncertünk pont a VéNégyen volt. Ráadásul másnap volt Ágó esküvője, ezért az volt a mondás, hogy semmi vadulás, lenyomjuk a bulit, és megyünk haza pihenni, hogy kisimult arccal, frissen tudjunk menni az esküvőre. Főleg az esemény egyik főszereplője, mármint Ágoston, ugye. Dehát ahogy egy másik mondás tartja, ember tervez, Isten végez, az újra-színpadon-levés eufóriája, a hangerő, a közönség, a backstage és a fesztivál hangulata elég hamar felülírta a terveinket. Még szerencse, hogy másnap üzemen kívül volt a gyóntatófülke. Idén ez lesz az egyik első állomás, ahol már a megújult “szettet” fogjuk a színpadra vinni. Egyébként nagyon izgatottan és kicsit félve várjuk a nyarat, mert már most több koncertünk van lekötve, mint amennyi a tavalyi fesztiválszezonban összesen volt. 
 
Mehringer Marci - Mehringer
A tavalyi VéNégyes koncertünk az NKA Induló zenekari pályázata miatt valósulhatott meg. Az egyik első klasszikus fesztivál fellépésünk volt, emiatt külön nagy élmény volt számunkra. Jó időben játszottunk és meglepően sokan is voltak ahhoz képest, hogy akkor még milyen kis formációnak számítottunk. Egyike volt azon kevés bulinknak, ami után maradtunk is partizni. Emlékszem, voltam a VéNégy Parti diszkóban, gyönyörű helyszín volt, szépen kivilágítva, a Dunával a háttérben. Ha retro vagy klasszikus funky zene ment volna, még nagyobbat tudtunk volna táncolni. A kajasort is végigkóstoltuk, nagyon jókat ettünk és ittunk is a koncert után. Amit még észrevettem, az az, hogy nincs az a mocsok fesztiváltömeg, amit én egyébként nagyon szeretek - ez valószínűleg a helyszínek király kialakítása miatt lehet így. Nagyon reméltem, hogy idén is visszamehetünk, és már egy rendes, kiforrottabb produkcióként térhetünk vissza a fesztiválra, ami meg is fog valósulni. Nagyon szeretnék már nyarat, fesztiválszezont, bármilyen vízpartot és jó időt a kedves barátaimmal és szeretteimmel. Várom nagyon!
 
Cserihanna
2024-ben lesz az első igazi mozgalmas fesztiválszezonom, és ezt a szuper időszakot a VéNégyen fogjuk megnyitni. Nagyon várom már, de addig sem unatkozunk. Február 14-én érkezik egy új klipem, játszom az Analóg Balaton előtt az A38-on és bejelentjük a következő saját budapesti koncertem időpontját is. Akivel a Vénégyig nem, azokkal ott tali, szúnyogriasztót ne felejtsetek el hozni, mert én biztosan el fogom!
 
További infók, és jegyek ITT, a fesztivál weboldalán!

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

pastedGraphic.pngpastedGraphic_1.pngpastedGraphic_2.png