Közös turnéra indul az Elefánt és a Platon Karataev

Közös turnéra indul az Elefánt és a Platon Karataev

Az Elefánt és a Platon Karataev két, műfajában különleges és szinte megfoghatatlan zenekar, akik most egy négy állomásos turné erejéig egyesítik erőiket. Bár elsőre talán furcsa párosításnak tűnhet, sokkal több bennük a közös, mint ahogy azt gondolnánk.

A tavaly tizedik születésnapját két teltházas országos turnéval ünneplő Elefánt négy nagylemezzel és számos szakmai elismeréssel a háta mögött, szüntelen lelkesedéssel és energiával járja az országot. Idén is megfordultak már szinte az összes kisebb és nagyobb fesztiválon, pedig hol van még a nyár vége! A többszörös arany- és platinalemezes zenekar hosszú évek óta töretlen sikerének titkát nehéz megfejteni, de kétségkívül egyik nagy erősségük a kísérletezés. 

pastedGraphic.png

A műfaji korlátokat hírből sem ismerik, és bátran keverik a lágy melankóliát a kirobbanóan energikus ritmusokkal, mindezt pedig senkihez sem hasonlítható, finom humorral fűszerezik. Ezer közül felismerhető, karakteres zenei és írói világot teremtenek ezzel, csak úgy, mint a szintén számos díjat bezsebelő, nemzetközi vizeken sem ismeretlen Platon Karataev. 

pastedGraphic_1.png

Mindkettejük zenéjének dinamikája nagy tartományban mozog, jellemzőek rájuk a radikális mélységek és magasságok, míg a dalszövegek bensőségesek, líraiak, már-már vers-jellegűek. Ráadásul mindkét zenekar alkotó folyamatának elengedhetetlen alapeleme az önazonosság. Így talán nem is olyan meglepő, hogy az Elefánt az újabb vidéki turnéjához a Platonos srácokat választotta útitársnak. Ahogy ők fogalmaznak:

“Volt már korábban is közös koncertünk, és remekül működött a kémia. Nagyra tartjuk a munkásságukat, a Platon Karataev igazi kincs a hazai könnyűzenében, és szeretnénk, ha minél több emberhez eljutnának. Reméljük, hogy ehhez egy kicsit mi is hozzá tudunk járulni. Arról nem is beszélve, hogy mind nagyon jó arcok, meg persze mi is azok vagyunk, így rossz nem sülhet ki a dologból.”

pastedGraphic_2.png

A turné első felében négy vidéki nagyvárost vesznek be: szeptember 8-án Kecskeméten, szeptember 9-én Győrben, szeptember 16-án Csongrádon és szeptember 23-án Debrecenben koncerteznek együtt. A közös miniturné aztán majd novemberben és decemberben is folytatódik. Mindeközben szeptember 30-án az Elefántok egy “kis kitérőt” is tesznek csinos kis rakétájukkal, ugyanis egy igazi űrutazásra invitálják rajongóikat a Budapest Parkba, amely egyben a szórakozóhely tizenkettedik szezonjának zárókoncertje is lesz.

pastedGraphic_2.png

A közös turné az NKA Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg.
Fotó: Sinco

Szept. 08. Kecskemét, Ápoló Open Air
Jegyek:  https://cooltix.hu/event/64bf9cd977f408545697031e

Szept. 09. Győr, Bridge Garden
Jegyek: http://bridgegyor.hu/elefant_2023

Szept. 16. Tisza Presszó, Csongrád
Jegyek: https://tixa.hu/tp2023_elefant2023

Szept. 23. Debrecen Víztoronykert
Jegyek: https://campusjegy.hu/tickets/faf314a8-840e-46b0-8053-e62d4dd116da

 

 

A cikk megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.